Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Hoe jaag je je gasten weg...?

Met de feestdagen heb je waarschijnlijk weer veel familieleden of vrienden over de vloer die vaak ook nog allemaal blijven slapen. Heel gezellig maar wat doe je als ze het wel prima vinden in jouw huis als hotel en maar niet weggaan?
 
Een hotel aanbieden

Je kunt ervoor zorgen dat ze überhaupt niet komen logeren door ze een hotel in de buurt aan te bieden, dat je dan voor hun betaalt. Je kunt erbij zeggen dat het wat relaxter is voor ze, omdat ze dan meer ruimte hebben. Dat komt wat minder hard over dan zeggen dat je ze niet in je huis wilt hebben?
 
Heel ziek worden
Als ze dan toch komen logeren en ze blijven te lang hangen, doe dan net of je heel ziek wordt. Ga bijvoorbeeld op de bank liggen met een fake buikgriep. Ze voelen zich vanzelf geroepen om weg te gaan. Als ze willen blijven om voor je te zorgen, kun je zeggen dat je daar al iemand voor hebt!
 

Laat ze betalen
Het is een beetje raar om geld te vragen aan je vrienden en familie, maar je kunt ze ook indirect laten betalen voor hun slaapplaats. Als ze bijvoorbeeld heel veel eten, kun je vragen of ze boodschappen willen doen voor de komende dagen. Ze raken waarschijnlijk snel uitgekeken op hun gratis hotelletje bij jou thuis!
 
Maak een takenlijst

Is je logé ook nog een extreme rommelkont? No way dat jij dat allemaal gaat opruimen! Maak een lijstje met taken en verzoeken voor hem of haar. Bijvoorbeeld de badkamer schoonmaken en de was ophangen. Als je gast hier geen zin in heeft is hij of zij hopelijk snel weer vertrokken!
 
Zeg dat er iemand anders komt logeren

Je kunt ook zeggen dat je studievriendin uit de andere kant van het land een paar nachtjes wil komen logeren. Het probleem is dat jullie maar één logeerkamer hebben en dat je huidige gasten dus plaats moeten maken voor je nieuwe gast. Dit werkt altijd want er is simpelweg geen plek meer?
 
Pest ze weg
Ken je je logees door en door? Dan weet je waarschijnlijk ook precies op welke manier je ze het beste kunt irriteren! Haten ze bijvoorbeeld technomuziek? Laat jij nou net elke avond losgaan op techno met je volume op tien! Slapen ze altijd uit? Ga dan ?s ochtends de gang voor hun slaapkamer eens grondig stofzuigen. Ze pakken vast snel hun biezen...

 
Beperk ze
Hebben ze een laptop of tablet waarmee ze constant op jouw wifi zitten? Verander dan het wachtwoord en ze zullen zich snel gaan vervelen. Ook een optie is het warm water af te sluiten elke keer als ze gaan douchen. Oké die tip is gemeen. I know.
 
Zeg gewoon dat ze weg moeten gaan

Als ze echt alle hints niet begrijpen of ze negeren alles, dan kun je natuurlijk ook gewoon vragen of ze alsjeblieft weg willen gaan. Het is misschien niet het meest leuke gesprek dat je gaat voeren, maar het is in ieder geval wel eerlijk en ze zullen het waarschijnlijk ook wel begrijpen. Hopelijk.

Heb jij weleens vrienden of familie gehad die te lang bleven?