Word rijk met je oude schoenen

Mode & trends door Vrouwen redactie

Heel eerlijk: we schrokken er behoorlijk van toen we hoorden dat in Nederland maar liefst 45.000 gezinnen gebruik maken van Kledingbanken. 45.000 gezinnen die niet genoeg geld hebben om zelf hun kleding te kopen. Zelfs voor de kringloop hebben ze geen geld. En dat is erg. Hoe machteloos moet je je dan wel niet voelen? Even voor de beeldvorming: dat aantal mensen staan ongeveer gelijk aan een tiende van de inwoners van de stad Amsterdam. En het zijn ongeveer net zoveel mensen als de hoeveelheid mensen die je hebt als je Ahoy tien keer uitverkoopt. Het gaat hier echt om heel erg veel mensen. Maar jij, wereldverbeteraar die je er bent, kunt helpen en er nog doekoes mee pakken ook, terwijl de inspanning nihil is.

De mensen die naar de Kledingbank gaan hebben vooral een groot gemis aan schoenen. En dan te bedenken dat jij en wij waarschijnlijk schoenen te over hebben. Hoeveel schoenen heb je in de schoenenkast staan die je eigenlijk al jaren niet meer hebt gedragen? Schoenen waarvan je weet dat je ze niet meer gaat dragen, maar die je in je kast laat staan omdat ze wél mooi zijn. Zou je er niet meer van genieten als je weet dat je mensen blij kunt maken door de schoenen in te leveren? Jij kunt namelijk GOED DOEN MET JE OUDE SCHOEN. Bij Dolcis, Invito, Manfield, PRO 0031, Aktiesport en Scapino kun je tot en met 12 april je oude schoenen inleveren waarna er per 50 paar ingeleverde schoenen een paar NIEUWE schoenen terechtkomt bij mensen die het echt heel erg hard nodig hebben. Elk soort schoeisel is welkom en twijfel vooral niet. Het moet alleen wel een compleet paar zijn. Want bij elke 50 paar oude schoenen wordt een nieuw paar aan de Kledingbank geschonken. Dus lever je oude schoenen in! Ten eerste: wat doe je er anders mee? En: waarom zou je het niet doen als je er mensen zo goed mee kunt helpen. En: behalve dat het erg dankbaar is om mensen blij te maken met een paar nieuwe schoenen, krijg jij als wereldverbeteraar een kortingsbon van 10 euro per paar oude schoenen die je inlevert. Dus ga je schoenenkast nog maar eens zorgvuldig door.

Weetjes over deze actie:
- Bij elke 50 paar ingeleverde schoenen ontvangt de Kledingank een paar gloednieuwe schoenen.
- Vorig jaar werden er op die manier 187.074 paar oude schoenen ingeleverd.
- Daardoor zou de Vereniging Kledingbanken Nederland 3.700 paar nieuwe schoenen hebben ontvangen.
- De actie loopt tot en met 12 april.
- Er zijn in Nederland 45.000 gezinnen die de Kledingbank nodig hebben.
- Arme mensen kunnen er op deze manier toch netjes bijlopen. En je weet zelf hoeveel invloed kleding kan hebben op je gemoedstoestand. Daarbij helpt deze actie dus ook!
- Ook kinderen zijn de dupe van armoede. Zij worden op school gepest door de kleren die ze dragen. Nieuwe schoenen zou ook voor hen heel veel betekenen. En een goede jeugd heeft invloed op een goede toekomst.
- Voor elk paar ingeleverde schoenen krijgt degene die ze inlevert €10,- korting.
- We kunnen wel 180.000 redenen verzinnen om je oude schoenen in te leveren.