Verzamelwoede: Wietske heeft een hoedjestic

Mode & trends door Rosanne
Noem het een tic, een verslaving of misschien zelfs een obsessie: you can’t stop love. Of je nu een uitpuilende sieradenkist hebt of honderd verschillende nagellakjes, je houdt van je verzameling. Wietske ook, zij verzamelt hoedjes.

Wietske van Eat fashion every day wordt helemaal wild van hoedjes. Ze is al een paar jaar aan het hamsteren geslagen en heeft nu heel wat hoedjes onder haar hoede(n). “Ik heb er nu meer dan dertig. Wat betekent dat mijn verzameling nog lang niet groot genoeg is!”


Elke kleur en print

“Het begon allemaal  zes jaar geleden met een klein wit zomerhoedje. Toen zag je nog niet veel hoedjes op straat maar ik zag fashionblogger AFTERDRK met een hoed en ik besloot dat ik er ook een wilde. Uiteindelijk kwam ik het witte hoedje tegen en was er dolblij mee. Overal kreeg ik complimenten en ik voelde me echt mooi met mijn pareltje op mijn hoofd. De winter erop kwam ik een zwart exemplaar tegen. Ik zette hem op mijn hoofd en het was liefde op het eerste gezicht. Ik wilde hem niet meer afzetten, dus ik kocht hem. Zo begon ik ook in de winter dus hoedjes te dragen. Hier startte mijn hoedenverslaving. Want ja, op een gegeven moment droeg ik dit item zo vaak, dat ik op zoek ging naar meer. Er moesten meer verschillende kleuren en verschillende modellen komen. De laatste tijd zie je gelukkig in de winkel steeds meer hoedjes, dus elke keer als ik een mooie tegenkom dan koop ik hem. Het liefst wil ik ze in elke kleur en print, zodat ik elke dag een ander exemplaar op kan zetten.”


Oma’s hoedjes

“Ik heb een paar hoedjes met een speciale herinnering. Dat zijn de twee die ik mee had naar mijn trip naar Fiji. Een paar jaar geleden ben ik in m`n eentje naar Fiji geweest om te genieten van de prachtige eilanden en ondertussen mijn Engels te verbeteren. Als ik de hoedjes zie die ik in deze tijd droeg, dan denk ik altijd terug aan deze mooie tijd. Wat ik verder heel leuk vind om te horen is dat mijn oma ook een voorliefde voor hoedjes had. Ze is al gestorven toen ik klein was, maar het is leuk om te horen dat ik mijn hoedenhoofd van haar geërfd heb!”

Op en top favoriet

“Mijn favoriete exemplaar is mijn blauwe van de Bijenkorf. Als ik deze draag, gecombineerd met blauwe tinten in mijn outfit voel ik me altijd mooier. Het laat m`n blauwe ogen knallen. Een nieuwe favoriet is m`n zwarte hoed van modemusthaves. Hij past overal bij, maar is toch niet saai omdat hij een zwarte lederlook rand heeft wat hem weer speciaal maakt. "


‘Alles wordt bijzonder’

“Waarom ik zo gek ben op hoedjes? Het is een echte eyecatcher en maakt iedere outfit speciaal. Je ziet ze ondertussen niet meer alleen op blogs, maar ook af en toe op straat. Toch blijft het uniek doordat er toch nog vrij weinig mensen ze dragen. Als ik op straat loop zegt er bijna altijd wel iemand: ‘Leuk hoedje!’ Verder kan het elke simpele outfit bijzonder maken! Ook zijn ze heel handig bij een ‘badhairday’, of als je niet goed weet wat je met je haar moet. Zoals in mijn geval door mijn supersteile haar. Terwijl ik in de zomer graag grote gekleurde flaphoeden draag, hou ik het in de winter liever bij iets kleinere hoedjes in donkere kleuren.”

Lees ook de vorige edities van Verzamelwoede!

Heb jij ook last van verzamelwoede? Spaar je roze kaarsen of heb je een pumpverslaving? Hoe gek of heel gewoon je verzameling ook is, stuur jouw verhaal o.v.v. Verzamelwoede dan naar redactie@ze.nl en wie weet verschijnt jouw verhaal in deze rubriek.