Adembenemende redding van bevroren drachtige merrie

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Ronduit brutaal, zo is de bittere winter in het noordelijk halfrond. Een kille wind, koude regen en veel sneeuw. Niet heel comfy voor de dieren die buiten leven. Dat is dan ook waarom er geen levend wezen achter moet worden gelaten in die ijzige kou.

Het is helaas wel precies wat deze paarden overkwam.

Gelukkig werden ze gered door een oplettende buurvrouw. Just in time!

Zij belde een dierenarts toen ze zag hoe de verwaarloosde dieren dood lagen te rillen. De dierenarts arriveerde, maar had slecht nieuws. De hartslag van de dragende merrie Macy was waarschijnlijk al te laag om weer op gang te krijgen. Toch was er nog een sprankje hoop.

De dierenarts behandelde het bijna bevroren paard en Macy beviel even later van haar veulen Loca. De arts bracht hen samen naar een speciaal revalidatiecentrum. Hier zijn moeder en veulen langzaam maar zeker hersteld van hun ondervoeding, schaafwonden, van het koude weer en van hun depressie.

Een halfjaar later staat ze er weer fris en fruitig bij.

En Loca ook…

En er is geen uitstekend bot meer te bekennen! Thank God. Een paar uur langer in de kou en de merrie was met haar veulen overleden… Liever een goede buur dan een verre vriend, nietwaar ladies?

Bron Bron