14 problemen die elke kleine vrouw herkent

Vrije tijd door Mariëlle

Ook al probeerde je je lichaam vroeger uit te rekken door met je handen het hoofdeinde van het bed vast te pakken en je grote, sterke broer je aan je benen te laten trekken. Groter werd je er niet van. Helaas pindakaas. En over pindakaas gesproken, je kon het eten wat je wilde -terwijl je het overigens niet eens lekker vond- maar het heeft he-le-maal niks bijgedragen aan je groeiontwikkelingen. Op latere leeftijd werd bevestigd dat die groeispurt echt nooit meer gaat komen en dat je er maar mee moet dealen dat je klein bent. Het liefste plak je er 10 centimeter van je lange collega bij aan, die op haar beurt best 10 centimeter kan en wil missen. En oh, zo makkelijk is het leven van een kleine vrouw heus niet. Mogen we even klagen?!


1. Het liefste slááp je nog met hakken aan. Of wat dacht je van plateauzolen!
2. Als je zittend iemand ontmoet word je ouder geschat dan wanneer je staand iemand ontmoet.
3. Je moet eerst duizend keer "echt" zeggen voordat mensen een soort van geloven dat je echt al zoveel jaren op de wereld rondloopt als beweert.


4. Je moet altijd en overal identificeren. Je bent klein, maar dat maakt je nog geen crimineel. Is hier sprake van een staaltje lengtediscriminatie? *Kijkt met een scheef oog.*
5. En "later ben je er blij mee" komt inmiddels ook je strotje uit. Je BENT al ouder, maar niemand ZIET dat.

6. Mannen gaan om de vreemdste redenen met je daten. "Met kleine meisjes kun je gooien" en meer van zulks.
7. Je ziet nooit iets tijdens concerten. En dan zakken je metgezellen even door de knieën om dit te bevestigen om vervolgens weer rechtop te gaan staan om het concert wél te kunnen volgen.
8. Je mag tijdens concerten altijd voor de gene voor je staan -jawel, we vonden een pluspunt- waardoor je aan het einde van het concert helemaal vooraan wordt platgedrukt.


9. ...want je bent zo schattig. Houd toch op man, je bent gewoon een tijger. Wraauw!
10. Mensen behandelen je ook wel eens als een imbeciel. Omdat je klein bent. Dus geen kleuter.
11. Je lange vriendinnen mogen nooit (N.O.O.I.T.) hakken dragen als ze met jou op stap gaan.
12. Jij mag nooit plat schoeisel dragen als je met je lange vriendinnen op stap gaat.

13. Je kunt nergens bij in de supermarkt. Je hebt al 101 trucjes bedacht, maar toch moet je minimaal 1x per week een lange reus aan de mouw trekken. En dan voelt het leven even zo oneerlijk. Maar ja, als dat alle problemen in het leven zijn...
14. De bestuurdersstoel in de auto kan niet ver genoeg naar voren. Levensgevaarlijk.


Bron, bron, bron, bron, bron