Struggles van lang, lang geleden

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Nog niet ontzettend lang geleden, maar toch wel echt vroeger. Ja vroegâh, hadden wij ook een heleboel problemen. Problemen die nu allaaaang niet meer bestaan, ze zijn ondertussen opgelost, gemoderniseerd of verdwenen. Stiekem vinden we dat bij sommige struggles toch wel echt heel fijn.

Vroeger moesten we gewoon naar iemands huis bellen als we diegene wilden spreken. We hebben het hier over het historische tijdperk waarin nog geen mobieltjes bestonden. Dit vroeg om heel wat lef, want stel je voor dat de vader of moeder van je crush de telefoon opnam!

Dat pre-mobieltjes tijdperk bracht wel meer struggles met zich mee. Als je bijvoorbeeld om half 8 afsprak met je vriendinnen, dan moest je er wel echt om half acht zijn, want hoe kun je ooit aan iemand laten weten dat je de bus hebt gemist? Niet dus.

Ook was er ooit, lang, lang geleden, nog geen internet. Wat je dan moest doen als je een opdracht voor school had? Naar de bibliotheek gaan. Wat? Ja, echt, naar de bibliotheek gaan, om informatie op te zoeken in een boek.

Vroegâh kochten we ook gewoon nog cd’s. Dit was op zich best wel prima, maar soms waren we dan helemaal gek op 1 bepaald nummer en dan moesten we meteen de hele cd kopen. Niet ideaal.

Daarom namen we nog wel eens muziek op van de radio, zodat we ons eigen cassettebandje hadden met alle liedjes die wij leuk vonden. Helaas begon de radio dj altijd net iets te vroeg met praten en verpeste hij je perfecte opname.

Ook videobanden zijn ondertussen allang verdwenen, maar leverden vroeger een hoop struggles op. Zo moesten we ze gaan huren in de videotheek, maar als die videoband al uitgeleend was, dan was het meteen klaar, geen film voor ons vanavond. Het tweede probleem met de videobanden was dat altijd wanneer wij een film wilden kijken, de vorige kijker de videoband niet had teruggespoeld. Duurt het nog een half uur voordat je eindelijk lekker je filmpje kunt gaan kijken.

Het internet konden we alleen gebruiken als er niemand anders aan het surfen of telefoneren was. En o wee als je moeder op een telefoontje zat te wachten, dan mocht je echt no way online gaan. Als je dan eenmaal op het internet zat, wist je eigenlijk niet zo goed waar je naartoe moest. Er was natuurlijk wel MSN, wat supercool was, maar heel veel websites waar je verslaafd aan was waren er toen nog niet.

Bron en bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron, bron and bron