Lifestyle / Wonen
Wonen

10 Leuke en originele manieren om met de familie op de foto te gaan

Familieportretten: je haat ze of je houdt van ze. In ieder geval is het niet makkelijk om iedereen tegelijk leuk in de camera te laten kijken. Er is altijd een ‘grappige’ oom of irritant broertje die besluit een gekke bek te trekken of die konijnenoortjes boven je hoofd maakt. Gaat het wel goed, dan zijn de foto’s vaak best statisch. We zijn nou eenmaal geneigd om met zijn allen op een rijtje te gaan staan. Ook heel leuk natuurlijk, maar er zijn zat andere leuke en grappige manieren om met de familie op de foto te gaan.

1- Gezichtscontouren
Je hebt iemand nodig die de boel goed coördineert, maar dan houd je wel een prachtig familiekiekje over. Vooral leuk omdat goed te zien is hoeveel broers en zussen op elkaar lijken.


2- Boodschap
Welke boodschap je ook over wilt brengen, door te spelen met diepte en een leuk bordje maak je een originele foto waar opa en oma heel erg blij mee zijn. Ook leuk met kerst.


3- Voetjes van de vloer
Vooral in gezinnen met veel leeftijdsverschil werkt dit idee goed. Zorg er wel voor dat ieders voeten er fris en fruitig uitzien voor deze shoot.


4- Laat het zien met je handen
Wat met voeten kan, kan ook met handen. Ringen en armbanden die een speciale betekenis hebben maken deze foto nog bijzonderder.


5- Hartverwarmend
Deze foto kan op talloze manieren uitgevoerd worden. Het bewijs dat een foto niet alleen leuk hoeft te zijn als iedereen lachend de camera in kijkt.


6- Zoentjes stelen
Een nieuwe baby in de familie kan aangekondigd worden op deze manier, maar met zijn allen in het gras liggen kan een foto al veel minder statisch maken.


7- Perspectief
Kijk eens anders naar de foto dan ‘gewoon van voren’. Fotografeer iedereen van boven of juist beneden. Met zijn allen op een brug staan kan ook een leuk effect geven.


8- Familie
Hou allemaal een letter (of meerdere als je gezin uit minder dan 7 hoofden bestaat) vast en laat zien wat je bent: een familie.


9- Ingelijst
Een portret kan nog leuker worden door het gebruik van lijsten. Een grote of meerdere kleine lijsten waar iedereen doorheen gluurt zijn sowieso een succes.


10- Grapje
Elke familie heeft zo zijn eigen inside jokes. Maak er gebruik van om een familieportret te maken waar je elke keer weer om kan lachen bij het voorbijlopen. Leuk hoeft trouwens niet gênant te zijn.

Bron, Thinkstock