Facebookgroepen die het leven makkelijker maken

Vrije tijd door Mariëlle

Iedereen loopt wel te klagen over Facebook, maar ondertussen maakt dit social medium ons on the move leventje maar wat gemakkelijk. Ten eerste: je bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws (zeker als je Vrouwen.nl volgt op Facebook). Ten tweede: je kunt er hartstikke veel voordeel mee opdoen.

Dit is dan toevallig de “gratis op te halen-pagina” van Utrecht, maar tegenwoordig heeft elke stad zijn eigen gratis op te halen-pagina. Zelfs het ver in de achterhoek weggedrukte Lochem heeft er één. Of all places. Dus als het zelfs daar al is, dan is het overal.
Het werkt als volgt: je hebt iets dat je niet meer gebruikt en je pleurt het op de Facebookpagina met foto en al. In principe mogen mensen het dan gratis ophalen. Maar in praktijk blijkt dat je ook om ruilwaar mag vragen, zoals een lekker flesje rood van je favoriete huismerk of een zoete versnapering.


Vintage marketplace is een Facebook-pagina voor al je oude kleren die je voor een prikkie wil lozen. Hier vind je elke dag weer kleding van vroegâh waar iemand vanaf wil voor, zeg het maar... €5,00?


Meer Doen Met Minder Geld staat vol met tips en dat is hartstikke handig als je aan het einde van je loon een stukje maand overhoudt. Je kunt er ook vragen achterlaten zoals een opsomming van de inhoud van je koelkast met de vraag welk gerecht je daar in godsnaam van kunt brouwen. Er is altijd wel één iemand van de bijna 30.000 leden die met een antwoord voor je klaarstaat. Er wordt overigens ook met rotopmerkingen gereageerd, en dan is het de kunst om die te negeren.


Heb je niks te doen op je eenzame zaterdagavond? Check dan deze pagina en je wordt overladen met ideeën. Zekerheid dat er wordt gefeest is altijd goed, non? Alle feestjes in Nederland kunnen hier gedropt worden. Het is definitief uit met de verveling.


beeld, beeld