Emoji’s die je verkeerd gebruikt

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Toegegeven, het is heerlijk om in een Whatsapp gesprek of sms zo veel mogelijk gekke en grappige emoji’s te proppen. Maar weten we ook echt wat de gezichten betekenen? Zo schijnen we de smiley met de tong uit de mond totaal verkeerd te gebruiken, en zo zijn er wel meer.

De 'Grimace'

Volgens Emojipedia (ja, dat bestaat echt) is de ‘grimace’ een grijnzend gezicht met blije ogen. Hoewel het meer lijkt op een lachende boer met kiespijn, is het volgens de pagina toch een uitdrukking met een gevoel van angst…

De fluiter

Hoewel dit gezicht echt lijkt op iemand die aan het fluiten is, is het echt een kus-gezicht. Omdat het zoveel aangezien wordt als fluiter is de naam veranderd in ‘whistle emoji’. Is dat probleem ook weer opgelost.

De triomf

Deze emoji is geclassificeerd onder ‘triomf’, maar zo heeft nog nooit iemand hem gebruikt. Het lijkt eerder een heel kwaad persoon (zo kwaad dat hij rook blaast), en niet iemand die zich triomfantelijk voelt.

De hijger, de sullige knipoog en de ‘Poison Conrol’

Hoewel de drie emoji’s met uitstekende tong heel erg op elkaar lijken, betekenen ze toch echt iets anders. Ook de namen van deze drie zijn wat vreemder dan de rest.

1. De eerste heet ‘panting’ ofwel hijger. Deze emoji is best vreemd om te gebruiken, en dat gebeurt dus ook niet zo vaak. Wie het wel doet komt vaak over als een creep.

2. De ‘silly wink’, of letterlijk vertaald sullige knipoog, wordt vaak gebruikt wanneer er een grapje gemaakt wordt dat net op het randje is, of dat een beetje cynisch is. Deze smiley is vrolijker en minder eng dan de hijger.

3. De laatste tong-emoji is de ‘poison control’ emoji. Letterlijk vertaald is dat de 'vergiftiging controle' emoji, maar wat dat dan moet betekenen? Volgens de uitleg moeten we deze in ieder geval gebruiken wanneer we iets grappig én vies vinden.

De vermoeide

Officieel is dit de emoji voor moe zijn. Wie dat bedacht heeft weten we niet, maar we weten wel dat het heel erg ver gezocht is. Deze emoji wordt meestal gebruikt wanneer we iets vreselijk vinden, en volgens sommigen ziet het eruit als iemand die op de wc zit…

Bron