Vier tips om fit te worden én fit te blijven

Vrije tijd door Mariëlle

Nu we niet meer in bikini à la Bay Watch over het strand hoeven te rennen, moeten we soms wat langer zoeken naar motivatie om fit te blijven. Chocoladepepernoten rollen zo vanuit het schap onze winkelwagen in -kunnen we niks aan doen- en de lekkernijen voor de feestdagen worden ook weer onder onze neus gewreven. Moeilijk. Extra motivatie om fit te blijven is dus hartstikke welkom en zullen we dan ook met open armen ontvangen. Het e-boek Slimming Body Guide van Inlovewithhealth komt als geroepen.

De Slimming Body Guide belooft een energiek, mooi, gezond en gelukkig gevoel, en (het allerbelangrijkste) dat je je droomlijf binnen twaalf weken kunt krijgen. Wij willen wel weten hoe dat dan in zijn werk gaat.

Het is geen crash dieet. Lisa van Cuijk legt met haar achtergrond als health coach uit hoe je lichaam werkt en hoe je het moet verzorgen. Door jezelf een nieuwe levensstijl aan te meten zal je lichaam beetje bij beetje mooiere vormen aannemen. De juiste beweging en de juiste voeding zijn daar de belangrijkste onderdelen van. Je hoeft namelijk niet te leven op een blaadje sla en een wortel om er mooi uit te zien. De gids zal je erin begeleiden om de nieuwe levensstijl eigen te maken.

We hebben vier belangrijke dingen geleerd:

- Maak de juiste keuzes met eten. Let niet op het aantal calorieën, vetten of koolhydraten maar let vooral op de voedingswaarde die je eten bevat. Hoe gek het ook klinkt: je lichaam heeft vetten en koolhydraten juist nodig. Goede vetten en koolhydraten waar voedingsstoffen in zitten. Die geven je energie, beschermen je en zorgen ervoor dat afvalstoffen je lichaam verlaten. Het is dus niet het belangrijkste hoeveel calorieën, koolhydraten en vetten je binnenkrijgt, maar vooral wèlke.

- Als je 100% resultaat verwacht, moet je je ook 100% inzetten. Ga er dus helemaal voor en anders mag je niet zeuren (dat laatste is onze eigen conclusie).

- Houd niet teveel vast aan een streefgewicht. Het is een cliché, maar toch vergeten mensen het vaak: spieren wegen meer dan vet. Richt je daarom op hoe je je voelt, op je spiegelbeeld en de maat van je spijkerbroek.

- Eet niet te weinig, maar eet vooral vaak. Zes keer per dag wordt geadviseerd door Lisa. Begin de dag met een smoothie, eet rond 10:00 uur iets met koolhydraten, met de lunch vul je je eiwitten aan, rond 16:00 uur ga je niet voor de cup a soup, maar voor een stuk fruit met wat noten, het diner bestaat uit een eiwitrijke maaltijd en de dag sluit je af met een snack die ook rijk is aan eiwitten. De recepten bij de gerechten vind je ook allemaal in het boek.

Het e-book bestellen? Dat kan hier! Hoe gezond is jouw levensstijl?