Wat we kunnen leren van Lena in Not That Kind Of Girl

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Lena Dunham wordt bestempeld als een vrouw die dingen niet mooier maakt dan dat ze zijn. De hitserie Girls is door haar geschreven en geïnspireerd op haar eigen leven. Ze vertelt ons op een grappige en open manier meer over haar tienerjaren, haar eerste keer, haar lichaam en diëten (waar ze een veel moeite mee heeft), en vriendschappen inclusief girl crushes.

Lena is heel open en eerlijk, maar dat is voor veel mensen misschien iets té open en eerlijk. In Amerika is iedereen door het dolle heen omdat ze beschrijft dat ze naar de vagina van haar zusje heeft gekeken toen ze jonger was. Maar dat is ook de kracht van het boek, want hoe bizar ze soms is, we kunnen ons allemaal wel ergens in herkennen. Dit kunnen we leren van Lena!

Les 1: Seks? Niet alles gaat goed

Hoofdstuk 1: Liefde en seks, gaat over de eerste keer seks zonder glitter en glamour. De eerste keer seks was voor Lena een beetje een tegenvaller (is de wereld nog hetzelfde nu ik zo anders ben?). Ook schrijft ze over alle vriendjes die de revue gepasseerd hebben. Wat we vooral kunnen leren is dat de eerste keer nooit zo mooi is als in films en series. Niet alles gaat goed, en vooral het gevoel achteraf hoeft niet super positief te zijn. En al weten we dat eigenlijk al wel, een bevestiging is toch wel heel fijn.

Beste quote: “He called me terrible names when I broke up with him for a Puerto Rican named Joe with a tattoo that said MOM in comic sans.”

Les 2: Je lichaam verdient brownies

Ook Lena heeft wel eens moeite met haar lichaam, en dat beschrijft ze maar al te hilarisch. Hoe ze dacht dat ze die ene brownie verdiende en hoe ze probeert af te vallen. Want ook Lena gaat dat niet te makkelijk af. En we leren van haar dat dat eigenlijk ook niet zo erg is, want die brownie verdienen we gewoon echt.

Ook de sectie 'Things I’ve learned from my mother' valt onder het hoofdstuk lichaam. Twee van de beste quotes:

"6. Never yell at someone else’s child. Just talk shit about them behind their back."
"10. It’s better toe at little bits of everything than large amounts of one thing. If that fails, try large amounts of everything."

Les 3: Een girl crush is oké

Wat moet je nou nooit zeggen tegen je vrienden? Wat te doen met een girl crush? In hoofdstuk 3 komen alle gekke personages voorbij die Lena ooit tegengekomen is. Hier leren we vooral van dat vriendschappen komen en gaan, en dat het echt niet erg is om blij te zijn dat je sommige mensen niet meer ziet.

Beste quote: "Menstruating. When it began it held a morbid fascinatio, like a car crash that happened inside my underpants every three weeks."

Les 4: Je moet veel moeite doen om te worden wie je wilt zijn, of juist geen moeie

Hoofdstuk 4 (Werk) gaat voor een deel ook over school, over seksuele opmerkingen waar je niets aan kan veranderen en vooral dat je een boel moeite moet doen om te worden wie je wilt zijn, of juist geen moeite.

Beste quote: “‘I didn’t fuck them but they yelled at me’. This is the name of the memoir that I’m going to write when i’m eighty.”

Images via Reporters, Giphy