4 Dingen die je nooit moet doen als je vrouw aan het bevallen is

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Mannen zijn vaak veel nuchterder dan vrouwen, maar wanneer wij aan het bevallen zijn vinden we die nuchterheid vaak maar niets. Dat hij rustig buiten een sigaretje gaat roken bijvoorbeeld, of begint te klagen dat al dat wachten toch echt wel slecht is voor zijn rug. Hállo, wij vrouwen liggen te puffen, zweten en persen om er een kind uit te krijgen, dus een beetje begrip graag. Dat we waarschijnlijk vooral chagrijnig zijn en niks van hem kunnen hebben door de pijn laten we even buiten beschouwing, want mannen kunnen zeker nog een paar dingen verbeteren als het op bevallen aankomt. Mannen, opletten: deze dingen moet je sowieso gewoon NOOIT doen.

1 – Klagen over uitgescheurde lichaamsdelen

Grapjes maken tegen de dokter over het wel goed dichtmaken daar beneden, of heel vies kijken bij al het lichaamsvocht dat komt kijken bij bevallen. Er moet nou eenmaal een baby uit, dus bewaar die flauwe grapjes maar voor een andere keer, en hou je mond (tenzij er wat liefs of bemoedigends uitkomt natuurlijk).


2 – Klagen over je eigen pijn

“Niet echt een handig tijdstip om te bevallen, het is drie uur ’s nachts”, “Mijn rug doet pijn van al dat staan schat”, en “We hebben het moeilijk met de bevalling”. We? Wie ligt er nou te creperen van de pijn? Precies, dus houd je eigen pijntjes maar even voor je. Dit is de enige keer dat die minder belangrijk zijn.


3 – Doen waar je zin in hebt

Al verschilt het van vrouw tot vrouw, echt waarderen kunnen we het niet als een man ‘eventjes’ buiten gaat roken terwijl we net tien centimeter ontsluiting hebben. Als een vrouw vraagt of je bij haar wilt blijven, doe dat dan ook. Ze heeft het al moeilijk genoeg.


4- Tot volgend jaar!

Net na de bevalling besluiten veel vrouwen: dit nooit meer. Ik doe het niet nog eens, zo’n helse bevalling. Die gedachten verdwijnen als sneeuw voor de zon als de kleine spruit in de armen wordt genomen. Mannen, knoop toch maar goed in de oren: al komen er nog tien baby’s, een grap in de trend van “Tot volgend jaar dokter” zien we nog niet echt zitten op dat moment.


Afbeeldingen: iStock