Make-up tips om je tranen te verbergen

Gezicht door Vrouwen redactie

Af en toe laten we allemaal wel eens een traantje, wat helemaal niet erg is. Zeg nou eerlijk, een potje huilen om die zielige film, omdat het gewoon allemaal even niet lukt of omdat het laatste chocolate chip cookie op de grond is gevallen kan best opluchtend werken. Punt is wel dat wij deze jankpartijen graag voor onszelf houden, dus niks geen uitgelopen mascara en opgezwollen ogen. Dit zijn de beautytips om je emotionele uitbarstingen voor jezelf te houden.

1. Als eerste zul je de boel een beetje moeten laten afkoelen. De opgezwollen huid rondom je ogen moet even tot rust komen en de beste ingrediënten hiervoor zijn koud water, plakjes komkommer, theezakjes of oogmaskertjes. Als de boel een beetje afgekoeld is zal het er al een stuk beter uit zien voordat je aan de make-up begint.

2. Om je rode ogen te verbergen kun je aan de slag gaan met oogdruppels. Een druppeltje in elk oog en de roodheid zal enorm afnemen, waardoor je ogen er meteen weer stralend uitzien.

3. Onze vriend concealer is hierna aan de beurt. Doe het rustig aan, je wilt geen dikke lagen concealer op je al enigszins opgezwollen ogen aanbrengen. Een klein laagje is wel de perfect oplossing om de roodheid onder je ogen ietwat te verbergen.

4. Om je ogen nog iets stralender te krijgen, kun je een nude eyeliner in je waterlijn aanbrengen. Dit zorgt voor een open blik. Niemand zal nog zien dat jij een half uur geleden in tranen zat!

5. Als laatste breng je wat mascara aan om het geheel af te maken. Voor een extra open blik krul je je wimpers nog even voordat je met mascara aan de slag gaat. Nu kun je er weer met perfecte ogen tegenaan!

Bron, bron, bron, bron, bron en bron