4 Rare dingen die je sowieso doet als je verliefd bent, maar niet zou moeten doen

Vrije tijd door Mariëlle

Giechelend met een hoofd als een tomaat draai je als een verlegen meisje met ogen op schoteltjes je hak in de grond als je hem ziet, of zelfs alleen al als je aan hem denkt. Je ogen zijn niet meer gefocust, maar schitteren en staan op standje op dromenland. Je bent verliefd! Iedereen ziet het en toch doe je er alles aan om het onder stoelen of banken te steken. Liefde maakt niet alleen blind, maar ook nog eens knetter gek. Je bent ineens gediagnosticeerd met dyspraxie: je bent zo onhandig, je doet zulke rare dingen en de dingen die je zegt slaan helemaal nergens op. Pas maar op. Straks denkt hij nog dat je hem haat. Of erger nog: straks haat hij jou.

Vier rare dingen die je doet als je verliefd bent, maar niet zou moéten doen.


1. Je denk zo veel te snel dat hij met iemand anders aan het daten is. En je reageert daar overenthousiast op, omdat je 'wil dat hij gelukkig is'. Als klapper op de vuurpijl doe je net alsof je zelf verliefd bent op iemand anders, zodat mensen maar niet gaan denken dat je verliefd bent op degene waar je écht een crush op hebt. Logisch.


2. Het ligt er wel heel dik bovenop als je een gastenlijst moet samenstellen en je je crush als eerste noemt. Dus vergeet je hem zogenaamd, omdat het er dan natuurlijk helemaal niet bovenop ligt dat je op hem verliefd bent. Ahuh.


3. En dan komt hij op je feestje en dan zeg je iedereen heel enthousiast gedag en negeert hem compleet, omdat hij je 'niet was opgevallen'. Ook al staat hij pal voor je neus. En staar je al tien minuten naar hem.


4. Je bent zo ontzettend bang dat iemand er achter komt dat je hem leuk vindt, dat je tegenover de buitenwereld juist gefocust blijft op zijn minpunten en dat je tegen hem zelfs ontzettend bot kunt reageren. Pas maar op dat hij niet gaat denken dat je hem haat. Of zou het alsnog pretty obvious zijn dat je hotel de botel bent?


Bron, bron, bron, bron