Review: Blijft gel nagellak echt zo goed zitten?

Gezicht door Vrouwen redactie

Probleem nummer één bij nagellak is voor mij, Miranda, toch wel dat het er zo snel afgaat. Wanneer ik na een paar dagen al lelijke kale plekjes op mijn nagels heb zitten haal ik de nagellak er altijd weer af omdat ik het er niet mooi uit vind zien, en opnieuw lakken is te veel moeite (wat dat betreft ben ik vrij lui). Toen ik hoorde dat er nieuwe soort nagellak bestond die extra blijft zitten, gel nagellak, was ik dus blij verrast. Eindelijk een week met de nagellak kunnen doen, dat zou fantastisch zijn! Ik heb de nagellak van Isadora geprobeerd, met een gel nagellak en topcoat die bij elkaar horen.

Op het potje staat dat je de eerste rode laag twee keer moet aanbrengen, met een droogtijd van drie minuten. Ik ontdekte al snel dat dat niet genoeg was om de lak goed te laten drogen. Ik veegde het onderste laagje zo weg. Toen ik de tweede keer tien minuten wachtte ging het al veel beter!

De nagellak dekt goed en is makkelijk aan te brengen. Hij smeert zeker lekker en is niet te dik. Behalve dat de droogtijd langer was dan beloofd, is het verder zeker een fijn lakje. Eenmaal droog merk ik ook dat het 'plastic-achtiger' aanvoelt dan normale lak. Het voordeel hiervan is dat de lak helemaal glad op de nagel zit.

Maar nu dan de test: zit de lak er na een week ook nog mooi op? Ik heb ermee afgewassen, gewerkt, een bed opgemaakt en mee gekookt, dus ik heb het de lak niet makkelijk gemaakt. Een week perfect blijven was helaas niet mogelijk (misschien was dat wat teveel gevraagd), maar vijf dagen bleef het zeker mooi zitten. Behalve hier en daar een kleine beschadiging op de rand zag de lak eruit als net aangebracht.

De conclusie van het verhaal is dus dat een gel nagellak (in ieder geval die van Isadora) beter blijft zitten dan normale nagellak. Ook voelt de lak gladder aan en blijft het langer mooi. De droogtijd is wel wat langer, maar dat ene nadeeltje weegt niet op tegen de voordelen. Deze ga ik dus zeker vaker gebruiken!