Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Nutteloze dingen die rijke mensen kopen, gewoon omdat het kan

Wanneer je echt heel veel geld hebt en in principe alles kan betalen, wat moet je dan nog kopen? Designer kleren liggen al in je kast, een dure auto staat al voor de villa, en je zwembad is al gevuld met dollarbiljetten (hallo, dat is het éérste wat je doet als nieuwbakken miljonair). Rijke mensen hebben de keuze tussen een gouden motor, een speen met diamanten voor hun kind of een jacht van 30 meter. Of allemaal.

Motor gemaakt van goud
$850.000

Deze motor is gemaakt door de Deense ontwerper en fabrikant Lauge Jensen. Het bedrijf doet alleen zaken met cliënten die geïnteresseerd zijn in exclusieve producten (lees: mensen die stinkend rijk zijn) en ontwerpt en maakt elk product naar diens wensen. Er is niets speciaals aan de motor, behalve dat de motor bekleed is met 24-karaats goud en beplakt is met 250 kleine diamanten. De motor werd gepresenteerd op een beurs en werd daar gekocht door een voorbijganger die het mooi vond wat hij zag.

De jacht der jachten
$4,5 miljoen

Alleen de rijksten der rijksten kunnen deze jacht betalen. De 30 meter lange boot is bedekt met 30.000 kilo aan goud en platina. Bij het interieur horen onder andere een bot van dinosaurus T-rex en stukjes meteoriet (waarom? Omdat het kan!). De boot is nu van een Maleisiër. Of de zakenman er ook echt tochtjes mee vaart is onbekend.

Fantasy baby bed
$65.000

Wanneer je het mooiste, leukste bed voor je kind wilt, kun je kiezen voor deze koets waar je kroost zijn of haar nachten in kan doorbrengen. Handgemaakt en geleverd zoals jij hem wil, is dit bed $65.000. Kim Kardashian heeft er onder andere ook een besteld voor haar North West, met blauw zeemeermin-achtig thema.

Gouden T-shirt
$22.000

Een Indiase zakenman wilde zijn rijkdom laten zien en kocht dit gouden shirt van vier kilogram. Hij geeft toe dat hij het doet om de dames te imponeren, en heeft er een team van goudsmeden op gezet. Hij betaalde $127.000 om het goud te kopen, en $22.000 voor het maken van het shirt. Het shirt kocht hij samen met de ketting en de ringen (om de look af te maken). Golddiggers; bij deze man moet je wezen.

Titanium tandenborstel
$4.000

Voor mensen die verzot zijn op hygiëne, en iets minder verzot op hun geld is er nu een tandenborstel van $4.000 met titanium handvat. Helaas ben je er dan nog niet, want de kop moet elke twee maanden vervangen worden. Hier kun je een pakket voor afsluiten. Om 11 jaar lang elke maand een nieuwe borstel te krijgen betaal je ‘maar’ $1600 aan borsteltjes.

Diamanten speen
$17.000

Wanneer het bed is aangeschaft, is het tijd voor het kopen van een speen voor de kleine. Deze speen is dan dé musthave. De speen is bezet met 278 diamanten en het is mogelijk om de naam van de baby erin te graveren. Handig voor wanneer die hem kwijtraakt.

Bron, bron, bron, bron