Waarom mannen piemelfoto’s sturen

Lifestyle door Mariëlle

Is het hun trots of juist hun onzekerheid? Of willen ze er iets mee zeggen? Echt in godsnaam, waarom sturen mannen piemelfoto’s? Die lullige (of juist indrukwekkende) foto’s van hun persoonlijke mini-me. Wát verwachten ze van ons? Dat we ze ook een down-there-selfie toesturen? Eindelijk krijgen we antwoord van… de mannen zelf.

dickpic

Vooral op datingsites blijkt visuele, digitale aanranding een groot probleem te zijn. Maar liefst 45% van de vrouwen, die de dader in de meeste gevallen pas net heeft ontmoet, zou ongevraagd met geslachtsdelen om de oren geslagen worden. Visueel en digitaal dan. Dit blijkt uit dit onderzoek van Match.com. En mannen bereiken er niet eens wat mee, want het is afknapper nummer één. Wie spreekt ons tegen? Een beetje seksueel getint flirten is niet verboden, maar er zijn grenzen.

De mannen blijken donders goed te beseffen dat deze praktijken intimiderend overkomen. Maar waarom doen ze het dan? Nou, volgens datzelfde onderzoek is het ze inderdaad om een gevoel van macht te doen. Ze willen vrouwen laten kronkelen. Een groot deel van deze mannen vindt het in het dagelijks leven moeilijk om aandacht van vrouwen te krijgen. Op deze manier zijn ze ervan verzekerd dat ze aandacht krijgen. John van 34 zegt zelfs letterlijk: “Ik verzond de dickpics eigenlijk naar iedereen die ze maar wilde hebben. In zekere zin is het absoluut een uiting van macht. Het is het toppunt van je mannelijkheid: het is wat je man maakt.”

dickpic

Ook worden redenen genoemd als een manier om uit te halen naar vrouwen als reactie op het genegeerd worden door vrouwen. Na een tijdje lijken de vrouwen op online datingsites geen mensen met gevoelens, maar duizenden profielen die om onbekende redenen niet leuk lijken. En het gaat juist weer de hele andere kant op als er wordt gesproken over narcistische jongens die vooral overdreven veel vertrouwen in hun lichaam hebben. Maar waar het uiteindelijk bij een ieder van hen om gaat is dat er een reactie uitgelokt wordt.

Snappen we dan nu ein-de-lijk waarom zo goed als wildvreemden ons lastigvallen met hun piemels? Nee. Maar goed, ze hebben het geprobeerd.

dickpic dickpic dickpic

Bron