90's make-up look anno 2014

Gezicht door Mariëlle

Je zou het niet zeggen, maar de herfst komt echt. Jammer de bammer. Het kan natuurlijk niet altijd feest zijn en zomer blijven, want dan zouden we Sinterklaas en Kerst missen. Gelukkig kleven er genoeg voordelen aan elke wisseling van het seizoen. Wat dacht je van al die nieuwe trends die ons te wachten staan? Ook de make-up doet weer mee dit seizoen. De tinten worden dieper en duisterder. Ze neigen naar de jaren 90, maar net een tikkie anders. Wat we zien zijn 2014 varianten op 90's looks. Yes, back to the 90's and we love it.

Voor iedereen die geen idee heeft wat ze aanmoet met de revival of the 90's en voor ieder ander die geïnteresseerd is in deze beauty statements schudden we even uit onze mouw hoe de 90's look er in 2014 aan toe gaat in een voorbeeld.

Voor de look gebruiken we de ArtDeco Autumn/ Winter Collectie Majestic Beauty.


Stap 1

Stap 1 is zonder ArtDeco make-up. Niemand die graag zonder oog make-up op de foto gaat, maar hé, it's part of the job. Eventueel kun je een basis make-up op je huid aanbrengen om te egaliseren.


Stap 2

Bij stap twee gebruiken we een donkere oogschaduw. Kleur nummer 201 brengen we met de vinger aan. We beginnen op het ooglid tegen de wimperrand aan. Hier wordt de tint het donkerst en vervolgens blenden we het steeds lichter richting de arcadeboog. In de arcadeboog zelf blenden we de oogschaduw nog iets donkerder in de buitenste ooghoek, zodat er duidelijke schaduwen ontstaat.


Stap 3

Voor stap 3 vegen we ArtDeco Extreme Volume Mascara op onze wimpers. Twee lagen is genoeg voor een weelderige blik. De look kun je als "klaar" zien, maar je kunt ook nog een stapje verder gaan.


Stap 4

Voor de laatste stap hebben we gekozen voor een donkere, paars-achtige lipgloss ArtDeco Lip Brilliance 57. We hebben hier bewust voor een gloss gekozen in plaats van een stick. Een matte, paarse/ bordeauxrode lipstick zou het toppunt van de 90's zijn, maar we wilden de look een beetje in het nu houden terwijl de kleur het 90's-gevoel doorgeeft.