Beauty / Gezicht
Gezicht

Hair routine met Kera Care

Celeste van Joost (21) is een van de vast beauty bloggers op Vrouwen.nl. Deze enthousiaste dame studeert Journalistiek, blogt (voor haar eigen blog) en heeft een grote bos krullen. Vandaag schrijft ze over de haarproducten van Kera Care.

Having mixed hair is a lot of work. En daarom is het belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste producten. Maar wat zijn ‘de juiste producten’ precies? Dat is niet zo simpel. Ook ik blijf met haarproducten experimenteren. Tijd om Kera Care eens onder de loep te nemen!

Kera Care is een merk dat zich specialiseert in black hair en mixed hair verzorgingsproducten. Dat klinkt veelbelovend. Ik besluit om in ieder geval de Leave In Conditioner te proberen. Het is namelijk erg belangrijk om je haar gehydrateerd te houden. Op zich heel logisch, aangezien dat ook geldt voor je huid. Maar natuurlijk wil je dat het er naast gezond, ook mooi uitziet en het liefst zo min mogelijk pluist. Voor de styling gebruik ik de Defining Custard. Onderstaand is mijn daily hair routine te zien in 6 stappen met de producten van Kera Care:

Wat je in ieder geval nodig hebt:
• Een fijne borstel
• Een afro-kam
• Kera Care Leave In Conditioner
• Kera Care Defining Custard (for curls and coils)
• Een föhn en eventueel diffuser

Product overview (monsters)
Alleen de twee monsters aan de linkerkant op de foto zijn gebruikt.

Stap 1.

Nadat je haar gewassen is, kam je het uit met een fijne borstel. Op deze manier is het makkelijker om de Leave In Conditioner aan te brengen.

Stap 2.

Verdeel de Leave In Conditioner over heel je haar. Werk van de puntjes naar je kruin. Wat ik vaak doe is al het haar bij elkaar pakken en even indraaien (goed te zien op de linker foto). Ga nog niet kneden! Je moet eigenlijk steeds je handen door je haar halen in een beweging naar beneden, maar langzaamaan naar boven werken tot je bij je kruin bent.

Stap 3.

Gebruik nu de Defining Custard om je krullen beter uit te laten komen. Het maakt ze soepel en glanzend. Kneed dit keer wel het product in je haar.

Stap 4.

Shake it! Schud je haar ondersteboven even uit en laat daarna de producten een minuutje inwerken.

Stap 5.

Föhn je haar droog and magic happens. Ik heb dit keer geen diffuser gebruikt, maar dat kun je eventueel wel doen. Het zorgt ervoor dat je haar iets minder gaat pluizen. Helaas is mijn föhn stuk gegaan, waardoor mijn diffuser dus onbruikbaar is. Nu moet ik het tijdelijk doen met een andere föhn zonder diffuser. But it’s all good for now!

Stap 6.

Het einde is in zicht! Gebruik een afro kam om meer volume te creëren. Hang ondersteboven en zet de kam aan het begin van je haar. Kam niet verder dan een paar centimeter. And then, the big hair appears!

Resultaat
Kera Care works! Uit ervaring weet ik dat het gebruiken van dezelfde haarproducten na lange tijd niet meer zo effectief is, maar voorlopig zit het wel goed! Mijn haar is zacht, soepel en het glanst meer dan voorheen. Ook pluist het bijna niet. Wel merk ik dat het volume van m’n haar iets minder is dan normaal. Maar daar kun je met een afro kom wel wat aan doen! Over het algemeen zijn er meer pro’s dan contra’s. Kera definitely Cares.

Don’t forget: wat werkt voor mij, werkt misschien niet voor jou. Niet tevreden over deze producten of niet het gewenste resultaat? Ontdek eerst wat jouw haar structuur is en experimenteer zo veel mogelijk! Heb je vragen? Stuur ze dan gerust naar celestevanjoost@gmail.com of reageer op deze post! Je kan me ook vinden op Instagram (@celmatique).