Panda doet alsof ze zwanger is om meer eten te krijgen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

De reuze panda Ai Hin heeft het goed voor elkaar. Ze leeft in een voortplantingscentrum en werd flink in de watten gelegd omdat ze zwanger was. Zo kreeg ze een eigen opvang met airconditioning en extra veel broodjes, fruit en bamboe. Tot de verzorgers er achter kwamen dat Ai Hin de zwangerschap fakete.

Panda’s zijn bedreigde diersoorten, er leven nog maar rond de 1600 in het wild. Ook zijn ze niet echt makkelijk zwanger te krijgen. Per jaar zijn ze drie dagen vruchtbaar, en paren maar eens in de twee of drie jaar. Panda’s in dierentuinen bevruchten is zelfs nog moeilijker. Het is dan ook wel te begrijpen waarom de verzorgers van Ai Hin zoveel liefde en aandacht aan haar besteedden.

Het duurde een paar maanden voordat de verzorgers doorhadden dat de zwangerschap nep was. Panda’s in gevangenschap schijnen dit vaker te doen omdat ze doorhebben dat ze dan meer eten en verzorging krijgen. Slim! Gelukkig voor Ai Hin komt ze weg met haar streek, want niemand kan de cuteness van panda weerstaan.

Bron

Bron afbeeldingen: reporters