9-jarig meisje schiet schietinstructeur dood

Vrije tijd door Mariëlle

Dat een meisje van 9 jaar een pistool in haar handen gedrukt krijgt doet onze wenkbrauwen al omhoog knallen. Dat dat pistool een Uzi is, daar gaan we bijna scheel van kijken van verbazing en dat dat kleine 9-jarige meisje daar dan ook nog eens iemand mee doodschiet, daar zijn we echt van ondersteboven.

Een 9-jarig meisje uit de Amerikaanse (dûh) staat Arizona ging "gezellig" met haar familie een dagje uit naar de schietbaan. Is dat normaal? Daar kreeg de kleine meid een Uzi in de handen gedrukt. Volgens een vuurwapendeskundige worden er normaal gesproken strenge regels gehanteerd bij het geven van schietlessen aan kinderen, maar die regels gingen hier blijkbaar niet op, want anders was de Uzi nooit in de buurt van het kleine meisje gekomen. Dit geweer geeft namelijk een enorm krachtige terugslag bij het overhalen van de trekker. Voor volwassenen kost het al moeite om het ding onder controle te kunnen houden. Van kinderen kan helemaal niet verwacht worden dat ze het geweer kunnen hanteren met kun kleine kinderarmpjes. En inderdaad, dit meisje kon de kracht van het geweer niet aan en schoot daardoor instructeur neer.

De neergeschoten instructeur werd direct naar het Universitair Medisch Centrum in Las Vegas gebracht, maar dat was tevergeefs. Hij overleed namelijk niet lang daarna.

Dagjes uit worden vaak gefilmd, en zo is dit dagje uit ook vastgelegd op video. Op de beelden is niet te zien dat de instructeur wordt neergeschoten, want op dat moment stopt de video. Maar het idee dat de man in kwestie vlak nadat de video stopt overlijdt deed onze maag omkeren. Wil je de bewegende beelden toch zien, dan kun je de video hier bekijken.

Bron, Bron