Weetjes over singles en eten

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Je staat in de supermarkt, op kantoor, een meeting, op het strand of waar dan ook en je ontmoet een leuke man of vrouw. Wat doe je dan, op hem/haar afstappen? Hoe moet je iemand op date vragen? Nou, als je dat eenmaal gelukt is moet je nog het werk uitvoeren, althans als je bij elkaar gaat eten. Lexa.nl zocht de leukste weetjes over singles & eten uit.

1. Wat als je een date hebt die je eigenlijk niet meer zo leuk vind? Of, nog erger, als je iemand anders hebt leren kennen of geen zin hebt en je bent te laat om je af te melden? Dan serveer je een gerecht met inktvis of schelpdieren natuurlijk. Wie vindt het nou lekker dat heel het huis naar vis ruikt, naja je date dan… Maar liefst 40 procent van de ondervraagden uit het onderzoek geeft aan niet te zitten wachten op een gerecht met inktvis of schelpdieren.

2. Wat dates dan wel lekker vinden is een goed stuk vlees met lekkere verse groenten erbij. 43 procent ziet dat wel zitten. Carnivoren dus, die daters!

3. Maaltijdsalades zijn de ultieme single-gerechten. Als je een maaltijdsalade eet geef je duidelijk aan dat je alleen bent en geen zin hebt om te koken - volgens het onderzoek tenminste.

4. Gezond eten staat wel heel hoog op het lijstje bij de meeste singles, maar liefst 55 procent wil gezond eten en 3 procent gaat voor een biologische gerecht.

5. Bijna alle singles koken voor zichzelf, het percentage ligt op 95 procent. De helft daarvan kookt elke dag voor zichzelf.


Dan nog even dit… Wat zegt jouw gerechtskeuze over jou?

Chocoladedessert > spontaan
Salade of vegetarisch > kalm
Rood vlees > traditioneel


Bron, source,