Report: Milkshake festival

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Kelis zong ooit heel vrolijk dat haar milkshake alle jongens naar haar tuintje bracht en jeetje wat stond de tuin op het Milkshake Festival vol met jongens. In alle kleuren, maten en in enkele gevallen ook geuren. De bloemetjes werden buiten gezet (met als dank aan het eind van de dag een heerlijke bui) en alle vogeltjes lieten hun mooiste verentooi zien.

Uiteraard waren er ook genoeg vrouwen te bewonderen op het festival dat claimt er voor iedereen te zijn en dat alle hokjes graag bij de ingang achterwege wil laten. Het leven is één groot feest en hoe kan je dat beter vieren dan met liefde, respect en bovenal acceptatie? En dat voert dan ook de boventoon op dit festival, want hoewel de gay community in grote getale aanwezig is kan je ook de aanwezige polder huisvrouwen duidelijk zien genieten. Of je nou in een polo, witte legging loopt of de glitters zich een weg proberen te banen door je bilspleet; het kan omdat het mag van iedereen die er rondloopt. Elke opgetrokken wenkbrauw wordt afgewisseld met een glimlach.

Milkshake is een aaneenschakeling van podia die gevuld worden met bestaande clubnachten en acts uit binnen en buitenland. De lijst is zo groot en enorm dat ik onmogelijk iedereen in de schijnwerper kan zetten, maar uiteraard trokken internationale acts zoals Bob Sinclair, Ultra Nate en een heerlijk draaiende Boy George een groot publiek. Zelf werd ik zeer blij van Nederlandse toppers als tweeling dj’s Doppelgang en girlpower dj Sjeazy Pearl.

Heb je wat gemist en moet je volgend jaar zeker wel of weer gaan? Uiteraard! Want ik juich elke vorm van zelfexpressie, maar ook elke waardering van andermans eigen zijn toe. Dat kan op Milkshake, jezelf zijn en de ander daarom accepteren.

Ps: ik heb geeneens een milkshake gedronken….

Foto credits: Poison Mafia