De trukendoos 4: beter epileren

Gezicht door Mariëlle

Bij Vrouwen.nl houden we van tips en trucs en alle dingen die het leven makkelijker maken. Daarom introduceren we... *tromgeroffel*... de Trukendoos! Na deel 1, deel 2 en deel 3 volgt natuurlijk de vierde editie van de Trukendoos. We zijn ervan overtuigd dat jullie, onze trouwe lezeressen, bomvol informatie zitten en daarom vragen we jullie om deze informatie met alle andere lezeressen te delen. Elke maand zullen we een ander onderwerp aansnijden. Deze maand zit de trukendoos propvol met tips om beter te epileren. Laat tips die volgens jou ontbreken achter in een reactie, zodat iedereen er wat van kan opsteken!

- Epileren, in welke vorm dan ook, gaat niet zonder gevoel. Zowel je wenkbrauwen, benen als bikinilijn, met een pincet of met een epilator, er komt behoorlijk wat gevoel bij kijken. Bestaat er dan niks om dat rotgevoel wat te dimmen? Natuurlijk wel, we leven namelijk in 2014 (thank god!) en tegenwoordig zijn er doekjes verkrijgbaar die de huid verdoven waardoor je er minder van voelt als de haartjes uit je huid getrokken worden. Onder andere Olaz produceert deze doekjes. Bij de Silk-épil 7 worden deze doekjes er zelfs standaard bijgeleverd.

- Het is goed om te weten dat je wenkbrauwen beginnen ter hoogte van de binnenste ooghoek (hoewel je natuurlijk altijd moet opletten wat er bij je gezicht past). Door een potlood langs je neus te leggen en langs je ooghoek, kun je precies bekijken waar je wenkbrauw hoort te beginnen. Ziet dit er een beetje gek uit, dan kun je het beginpunt altijd verschuiven. Op het moment zie je vaak dat mensen wenkbrauwen iets meer in de richting van de neus laten beginnen en als daar geen haartjes groeien wordt het bijgetekend. Dit fenomeen is helemaal te danken aan de Koningin van de wenkbrauw Cara Delevingne. Je wenkbrauw eindigt ongeveer 1-2 centimeter voorbij je buitenste ooghoek.

- Om volle wenkbrauwen te krijgen moet je echt een hele tijd niet epileren. Dat gaat waarschijnlijk helemaal tegen je natuur in, maar hiermee voorkom je wel dat je per ongeluk steeds teveel wegplukt.

- Wanneer je de haartjes die je er normaal met een pincet uittrekt wegscheert, zullen de haren steviger terugkomen, waardoor je wenkbrauwen voller worden. Er is dus nog hoop voor mensen met flinterdunne jaren ’90 boogjes boven hun ogen. Scheer trouwens niet je hele wenkbrauw weg! Hiermee bedoelen we natuurlijk niet dat je je hele wenkbrauw moet wegscheren.

- Om goed te kunnen epileren is een goede pincet je belangrijkste gereedschap. Een goede pincet pakt de haartjes in één keer goed beet en “knipt” de haar niet af. Sommige pincetten zijn namelijk zo scherp dat ze de haartjes afknippen en dat is niet de bedoeling als je ze een poosje weg wil hebben.

- Om het gebied dat je wil epileren goed af te bakenen kun je het deel wat je wil behouden kleuren met een wenkbrauw- of oogpotlood. Hierdoor maak je duidelijk onderscheid. Het wil namelijk nog wel eens gebeuren dat je zo lekker aan het plukken bent, dat je niet meer kunt overzien welke scheidingslijn je ook al weer in gedachten had, waardoor je te fanatiek wordt en uiteindelijk niet blij bent met het resultaat.

- Veel mensen zijn geneigd om de kleine haartjes rondom de wenkbrauwen te harsen. Maar doe dit niet! Met harsstrips rek je namelijk de huid uit waardoor je huid verslapt en de kans op rimpels wordt vergroot.

Beeld: bron, bron, bron, bron, bron, bron