15 feitjes over Disney prinsessen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Onze Disney sterren worden groot en zo zijn verschillende prinsessen een beetje veranderd. Maar wat als we niet naar het uiterlijk kijken, maar naar de feitjes. Hier zijn 15 feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist. Om te beginnen de officiële lijst met alle prinsessen volgens Disney: Jasmine, Ariël, Rapunzel, Tiana, Belle, Merida, Assepoester, Pocahontas, Doornroosje, Mulan, en Sneeuwwitje.

Eigenlijk was Mulan niet echt een prinses, want ze was niet geboren als lid van de Koninklijke familie of getrouwd met iemand van Koninklijk komaf. Alle andere prinsessen waren dat wel.


Mulan en Tiana zijn allebei linkshandig! .


Jasmine’s karakter stamt af van de persoonlijkheden van mensen uit het verhaaltje 1001 Nacht.


Walt Disney vindt de transformatie van Assepoester, van vuile kleren naar een galajurk, zijn favoriete scène van alle Disney films.


Doornroosje is het meest stille Disney-karakter. In totaal zegt ze in de hele film maar 18 minuten in 18 dialogen.


Yes, een rock-and-roll chick, Pocahontas is de enige Disney prinses met een tatoeage.


Sneeuwwitje is de jongste Disney-prinses, ze is namelijk nog maar 14 jaar!.


Mary Pickford and Betty Boop waren voor Disney de inspiratie voor het uiterlijk van Sneeuwwitje.


Als je je afvraagt waarom Ariël rood haar heeft, dan hebben we daar een antwoord op: in dezelfde periode kwam de Disney-film Splash waar een blond karakter de hoofdrol vervulde en Disney wilde iets unieks. Ook werkte de kleur rood makkelijker in donkere onderwaterkleuren.


Alyssa Milano’s gezicht was de inspiratie voor het gezicht van Ariël. Ze vonden Alyssa's gezicht paste perfect bij het karakter van Ariël.


Hadden jullie in de gaten dat Belle al die tijd blauwe kleren droeg? Dat stond symbool voor "buitenstaander". Later in de film kom je ook Het Beest tegen in blauwe kleren. Allebei zijn ze buitenbeentjes!


Belle's karakter was geïnspireerd door de rollen van Judy Garland in The Wizard of Oz en Julie Andrews in The Sound of Music.


Tiana is de enige prinses met kuiltjes in haar wangen en dat maakt haar extra schattig.


Doornroosje is de enige met violet-kleurige ogen.

Bron, Bron, Bron, Bron, Bron, Bron, Bron, Bron, Bron, Bron, Bron, Bron