Is er eindelijk doorbraak in de zaak van Lisanne en Kris?

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Bijna 3 maanden geleden kwam het vreselijke nieuws naar buiten dat er twee Nederlandse meisjes vermist zijn in Boquete. De vriendinnen Lisanne en Kris waren op reis en besloten te gaan wandelen. Nadat de ouders van beide vrouwen dagenlang geen contact met hun dochters hadden sloegen ze alarm. Het gebied waar de meisjes zaten staat niet zo zeer bekend als een risicogebied, maar een wandeling door de bossen is wel gevaarlijk. Er zijn verschillende bendes actief die gezonde mensen ontvoeren voor de handel in organen. Dit was dan ook de eerste gedachte van de Panamese politie. Een orgaan zoals een lever of nier is erg veel geld waard, en daardoor is het ontvoeren en vermoorden van onschuldige mensen voor hun organen een levendige business voor criminelen.

De gele zakken met daarin botten

Gisteren was er plotseling nieuws: er werden twee paar schoenen en (vermoedelijk) menselijke botten gevonden. Nadat enkele dagen eerder de tassen met persoonlijke spullen van Kris en Lisanne waren gevonden in hetzelfde gebied is het aannemelijk dat deze schoenen en botten van Kris en Lisanne zijn. De politie in Panama wil vooralsnog niet bevestigen dat het menselijke botten zijn, maar verschillende media in Panama berichten dat dat wel zo is. De botten zijn voor onderzoek naar Panama-stad gestuurd en dat gebeurt niet zomaar - dus dat wil wat zeggen.

Onderzoeksleider Pitty had eerder gemeld dat ze het gebied vijf dagen lang zouden gaan onderzoeken. Deze zoektocht was echter na een paar uur al voorbij, en Pitty keerde zelfs na een uur al terug. De zoekactie wordt nog wel uitgevoerd door anderen. De spullen en botten werden op acht uur lopen van hun verblijfplaats gevonden in een gebied waar geen paden zijn. De woordvoerder van de families in Panama vertelde dat hij niet op de hoogte was van de vondst van de spullen en botten. Hij vindt het vervelend en respectloos dat de media dit soort feiten eerder weten dan de betrokkenen.

Tassen van Kris en Lisanne

Gisteren zat heel Amersfoort voor de televisie naar het journaal te kijken. Om half elf was er een officiële persconferentie vanuit Panama. De ouders van Kris en Lisanne hebben nog niet gereageerd, ook de burgemeester van Amersfoort niet. Hij kon geen verklaring afleggen die gebaseerd is op nog onduidelijke informatie en wacht nog af op meer nieuws vanuit Panama. Via social media werd en ook geschokt gereageerd op het nieuws. Veel vrienden van de vrouwen hopen toch nog op het beste scenario: dat de vrouwen toch nog levend gevonden worden. Anderen denken dat het toch over is en dat ze slachtoffers zijn geworden van kidnapping voor orgaanhandel of verongelukt zijn.

Kris en Lisanne


Bron foto's