Matst het LAKS examenkandidaten?

Vrije tijd door Mariëlle

No worries examenleerlingen. Het LAKS (Landelijke Aktie Komitee Scholieren) wil zorgen dat veel zakkers toch hun examen halen. Leerlingen die zich een aantal weken geleden nog in het zweet werkten voor hun examens, komen deze week te weten waarvoor ze het allemaal hebben gedaan: ze krijgen de uitslag. Spannend! Maarrr, moeten ze zich echt zoveel zorgen maken? Misschien niet. Het LAKS spoort docenten namelijk aan om wat soepeler met foutjes om te gaan tijdens het nakijkproces.

Het Komitee wil voorkomen dat leerlingen zakken op kleine foutjes, en dat ze daardoor hun middelbare schooltijd moeten verlengen met een jaar. Die kleine foutjes zouden hen namelijk tienduizenden euro’s kosten, omdat ze de studiefinanciering mislopen wanneer ze een jaar later beginnen met studeren. Die wordt namelijk afgeschaft. Dan vallen ze door een klein foutje ineens onder het sociaal leenstelsel. Oeps.

Heel lief van het LAKS om de leerlingen te beschermen tegen torenhoge studieschulden die gemiddeld zullen beginnen bij €30.000,-, maar waar ligt de grens? De leerlingen die bij een soepelere normering alsnog zakken, zullen ook die het sociale leenstelsel ook willen ontwijken. We zijn eigenlijk ook wel benieuwd hoe docenten hierop reageren...

Spanning...


Stress...


Spanning én stress...


Until you make it!


Bron, bron, bron