Girls with curls: Fibre-Cream Fantastic

Gezicht door Vrouwen redactie

Even met je hoofd schudden en je handen knedend door je bos met krullen halen: we doen dit dagelijks, non stop, 24/7. En dat allemaal voor oneindig veel volume. Wellicht kan dit daarbij helpen! Sinds ik voor Vrouwen.nl schrijf, probeer ik, Celeste, af en toe wat andere dingen uit voor mijn haar. Een tijdje terug stond ik in de badkamer en zag ik een nieuw, nog onbekend, potje staan dat mijn broer had gekocht. ‘Fibre Cream’ stond er op de verpakking. Hmmm, wat zou dat met mijn haar doen? Ik besloot het een keer uit te proberen en tot mijn verbazing gebruik ik het nog steeds.

Even een korte introductie: Fibre-Cream is een haarstyling product die je haar controle en versteviging geeft. Het haar is hierdoor makkelijk her-modelleerbaar. Oftewel: de zoveel keren dat je dagelijks met je handen door je haar gaat, is met dit spul ideaal!

Speciaal voor jullie leg ik hieronder in drie stappen uit hoe ik mijn haar met Fibre-Cream (van Syoss) in model breng. Wees je er wel van bewust dat de werking van Fibre-Cream op elk (krullend) haartype verschillend is. Try before you die, zou ik zeggen! Wie weet werkt het voor jou net zo goed als voor mij.

Stap 1: Fibre-Cream aanbrengen
Het is misschien algemeen bekend: maar je haar krult het mooiste als je het droogt nadat je het gewassen hebt (het hoeft uiteraard niet dagelijks met shampoo of conditioner dus alleen water is goed).
- Maak een scheiding in je haar zodat je de Fibre-Cream aan beiden kanten goed kunt verdelen (de hoeveelheid die je gebruikt verschilt per persoon) .
- Strijk de crème door je haar en werk van boven naar beneden.

Stap 2: Kneden
Neem nog een beetje crème op je handen en begin dan je haar te kneden. Dit kan je doen door het bijvoorbeeld per kant te doen (zoals op de foto’s hierboven, al het haar zit aan een kant) en daarna nog even door op z’n kop te hangen.

Stap 3: Föhnen en afwerken
Met krullen is het handig om een diffuser te gebruiken als je je haar föhnt. Maar aangezien we niet altijd zeeën van tijd hebben, kan het ook gewoon met een normale föhn. Je hebt dan wel kans dat het meer gaat pluizen, maar dat is per persoon verschillend. Bij het föhnen kun je hetzelfde doen als bij het kneden van de crème:
- Gooi al je haar eerst aan een kant, föhn het en vervolgens de andere kant
- Föhn je haar wanneer je ondersteboven hangt (dit zorgt voor meer volume)

Tot slot kun je nog een keer met je handen je haar kneden na het föhnen en VOILA: een bos vol krullies!

Heb je vragen over mij, krullend haar of geheel iets anders? Stel ze dan gerust door me te mailen via celestevanjoost@gmail.com, of reageer hieronder!