Dingen die je niet wist over Barbie

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Bijna elk meisje heeft vroeger wel gespeeld met een Barbie. Deze dame bestaat al zo lang dat generatie na generatie is opgegroeid met de blondine. Voor de meesten mensen is ze daarom ook gewoon een stuk speelgoed, een jeugdherinnering. Maar Barbie heeft een echt hectisch (liefdes) leven, zo blijkt. Mocht je je afvragen hoe een pop een liefdesleven kan hebben; deze verhaallijnen werden bedacht door Mattel, de producent van de poppen.

Dit zijn dingen die je vast nog niet wist over Barbie:

- Barbie is maar een bijnaam! Voluit heet de blonde pop Barbara Millicent Roberts. Ze is vernoemd naar de dochter van de bedenkers van Barbie.

- De eerste outfit van Barbie was niet roze. De eerste pop droeg een zwart-wit badpak en werd verkocht voor 3 dollar.

- Barbie en Ken waren uit elkaar. In 2004 zette de poppen een punt achter hun relatie van 43 jaar.

- Barbie is nooit getrouwd. Er zijn verschillende versies van Barbie uitgekomen waarbij ze een bruidsjurk draagt, maar officieel is ze nog nooit getrouwd met Ken.

- Barbie had een rebound. Na haar break-up met Ken had Barbie een relatie van twee jaar met surfer-pop Blaine.

- Barbie heeft een beter CV dan dat jij hebt. Deze pop heeft meer dan 150 verschillende banen gehad en is drie keer astronaut geweest.

- Barbie doet ook aan ‘Facebook Official’. Op Valentijnsdag 2011 liet Mattel via Facebook weten dat Barbie en Ken weer een setje zijn.

- Barbie is niet welkom in Saudi-Arabië. Volgens het land is de pop Joods en kleed ze zich te Westers.


Bron,bron