De andere kant van Ibiza

Reizen door Vrouwen redactie

Bij Ibiza denk je al snel aan het partyeiland vol met toeristen, clubs en saaie souvenirwinkeltjes. Ibiza heeft echter nog zo veel meer te bieden dan dat! Als je weet waar je moet zijn is Ibiza een echt paradijs. Dit zijn vijf tips om van Ibiza jouw persoonlijke paradijsje te maken.

1. Vermijd de toeristenstroom
Buiten de grote toeristenplekken als Ibiza-stad heeft dit eiland een prachtige natuur! Kies er daarom voor een hotel of appartement dat niet vlakbij een grote toeristische trekpleister ligt. Hier kun je lekker genieten van de rust, het klimaat en de mooie natuur van het eiland. Boek bijvoorbeeld je overnachtingen in het prachtige Sa Vinya d’en Palerm.


2. Bezoek de lokale markten
Ibiza mag dan wel bekend staan als partyeiland, er is zo veel meer te doen! Sinds de jaren 60 wonen er op het eiland veel kunstenaars, ambachtslieden, schilders en ontwerpers. Op de markt worden handgemaakte sieraden, kleding en bijzondere kunstwerken verkocht. Bijna elke dag is er wel ergens een interessante markt op het eiland. Het is dan ook een aanrader om een auto te huren om je zo makkelijk over het eiland te kunnen verplaatsen. Bij Elizawashere krijg je overigens standaard een huurauto bij je vakantie, handig!


3. Ga op zoek naar een afgelegen strand
Lekker op het strand liggen hoort bij een vakantie. Maar zo’n afgeladen strand vol met toeristen, ordi strandtenten en harde muziek is alles behalve relaxed. Bezoek daarom de stranden waar alleen locals komen. Stranden als Cala d’en Serra, Cala Salada en Cala Xarraca zijn zulke stranden. Voor een ultiem vakantiegevoel moet je naar Cala Benirras: hier kan je geweldig snorkelen en ’s avonds komt hier een hele groep trommelaars samen om muziek te maken!


4. Verken de natuur
Het landschap van Ibiza is lekker ruig en daarom is het een goed idee om met je huurauto de natuur in te gaan. Parkeer je auto midden in de natuur en hou een picknick met sangria en lekkere Spaanse hapjes. Bezoek ook de zoutvlakte Las Salinas, met helderblauw water en een grote populatie flamingo’s.

Bron,bron,bron,bron