Report: Waarom vakantie vieren in de Algarve een heel goed idee is

Reizen door Vrouwen redactie

Op dit moment zit ik, Claartje, met mijn benen in de zon en mijn laptop op schoot. Als hoofdredacteur van deze website word ik soms uitgenodigd voor wel heel plezierige activiteiten, zoals het ervaren van een vakantie in de Algarve in Portugal. Samen met collega Karin van Ze.nl logeer ik in het Quinta do Mel verblijf, een soort historische boerderij waarin verschillende kamers zijn. Mocht je nog een vakantie moeten boeken, dan laat ik met deze foto's graag zien waarom een trip naar Portugal een héél goed idee is.

We worden bijzonder hartelijk ontvangen door eigenaar Luis, die meteen vertelt dat de sinaasappelsap uit de Algarve de lekkerste ter wereld is (wat waar blijkt te zijn), wat zijn eigen favoriete restaurants in de omgeving zijn, en dat we hem altijd mogen bellen. Da’s nog eens een warme ontvangst. Op de kamer staat een pot verse zelf geplukte thee, vergezeld door twee huisgemaakte citroenkoekjes die zijn vrouw elke dag maakt voor alle gasten. Tja, het zijn de kleine dingen die het ‘m doen!

Na een relaxte eerste nacht (waarin ik zachtjes snurk, zo hoor ik de volgende ochtend; dat krijg je van de airco in het vliegtuig) beginnen Karin en ik onze dag op mijn aandringen met een stukje rennen. We passeren eerst de moestuin van onze accommodatie, waar onder andere de thee groeit die we gister al op onze kamer vonden en later bij het ontbijt geserveerd zullen krijgen. Een stukje verderop komen we langs een boomgaard vol sinaasappelbomen, die heerlijk ruiken. We kennen de weg totaal niet, maar hobbelen vrolijk door tot we per ongeluk op het strand stuiten. Wauw, wauw, wauw!

Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden, hierbij een fotoverslag dat een aardige impressie geeft van de geneugten van de Algarve.

Breakfast with a view, vanaf het terras van Quinta do Mel. De sinaasappelsap is van nature heerlijk zoet en onze glazen worden continu bij geschonken.


Ook met Eliza was here op vakantie? Kijk hier voor alle mogelijkheden en aanbiedingen! Behalve Quinta do Mel zijn er nog veel meer aanraders in de Algarve, zoals Quinta dos Amigos in Amancil (een 19e eeuws landgoed) en Quinta da Sophia, waar je tussen de jasmijn en palmbomen zit. Leuk aan de appartementen en hotels die Eliza was here aanbiedt is dat ze altijd kleinschalig en authentiek zijn, zodat je het échte Portugal proeft.


Het zwembad van het hotel, waar het heerlijk rustig en stil is. Via een telefoonpaal kun je naar de keuken bellen om je bestelling door te geven, zodat je niet eens naar het restaurant hoeft te lopen wanneer je iets wilt eten of drinken. Daar maken we uiteraard grif gebruik van.


Lunch bij het zwembad, met onder andere een spinaziesalade met feta die gekruid is met kruiden uit de eigen tuin. Geen straf.


We gaan op pad met onze huurauto. Die je krijg je standaard bij een boeking via Eliza was here, omdat het concept bestaat uit een vlucht + verblijf + huurauto, zodat je zelf lekker op verkenningstocht kunt. Buiten de gebaande paden, zeg maar. Op aanraden van het personeel van ons hotel gaan we naar de markt in Guia, waar we onder langs deze te gekke aardewerken potten en pannen struinden...



...En langs twee kramen vol huidkleurige oma-onderbroeken en geruite opa-petjes. Die heb ik maar laten liggen - hoewel de verleiding groot was.



Maar er waren ook kramen vol met kleine plantjes voor in de moestuin, waar mijn hart als foodie natuurlijk sneller van ging kloppen. Omdat deze tomaten-, meloen- en slaplantjes waarschijnlijk Portugese temperaturen nodig hebben heb ik die ook maar laten liggen.



Dit soort schattige doorkijkjes en mooie huizen kom je overal tegen. Hier liepen we langs in Guia, vlak nadat we naar de markt waren geweest.



Ondertussen ligt het strand er nog steeds zo heerlijk rustig bij...



...Dus strijken we er neer voor een picknick-lunch. Hmm!

Voor vandaag, zaterdag, staat er een fietstocht naar Vilamoura op het programma, op de mountainbikes die we van Louis kunnen huren. Om van de avonturen van Karin en mij op de hoogte te blijven kun je Claartje en Vrouwen.nl volgen op Instagram en op Twitter. Wees gewaarschuwd: er komen veel jaloersmakende strandfoto's voorbij!