Oma’s tips voor briljante life hacks!

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Hoe vaak overkomt het je wel niet; je maakt een enorme vlek op je nieuwe blouse, je krijgt die koffieaanslag niet meer uit je favoriete mok en je komt maar niet van de hik af. Vaak zuchten onze oma’s dan en verklappen ze weer een van hun handige levenswijsheden. We zetten hier de handigste oma life hacks op een rijtje:

1. Kom je niet van de hik af? Neem een theelepeltje pindakaas, binnen enkele seconden ben je van de hik af!

2. Pluisjes op je favoriete trui? Ga met een bot scheermesje over de pluisjes heen, dan zullen ze als sneeuw voor de zon verdwijnen.

3. Was je haar eenmaal per maand met eigeel. Spoel het eigeel goed uit je haar en was je haar daarna grondig met shampoo en crèmespoeling. In eigeel zit veel kalk en dat is erg goed voor de hoofdhuid.

4. Last van fruitvliegjes? Vul een glas voor de helft met appelsap en de andere helft met azijn, doe daar een klein beetje afwasmiddel bij en je zult binnen enkele uren van de fruitvliegjes verlost zijn.

5. Geknoeid met je lippenstift? Haal een luierdoekje over de vlek heen en was daarna het kledingstuk daarna goed.

6. Knoflookgeur aan je handen? Wrijf een flinke hoeveelheid zout tussen je handen en was ze daarna met water. Zo is die vieze knoflookgeur meteen weg.

7. Zweetgeur in je sportkleding? Doe bij het wassen van de kleding een beetje azijn in het bakje voor de wasverzachter.


Bron, bron, bron, bron, bron