Nieuwjaarsborrel bij Little Buddha

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Elke reden voor een feestje moet je aangrijpen. Daarom kwamen na een dag hard werken alle afdelingen van online mediabedrijf EEN Media (waar Vrouwen.nl onder valt) samen bij Little Buddha in Amsterdam om het nieuwe jaar in de luiden. Een beetje laat, omdat het met al die volle agenda's heel moeilijk was om een geschikte datum te prikken, maar bij een feestje gaat gezegde “beter laat dan nooit” altijd op.

Een spray deo onder de armen, het gezicht bijpoederen en nog even snel een ander jurkje aantrekken in de toiletten op kantoor (niet heel charmant) en we waren klaar voor de start om goed voor de dag te komen bij Little Buddha, waar je aan kunt schuiven aan een tafeltje om de lekkerste sushi te bestellen. Maar wij gingen voor de lounge, die speciaal voor ons was vrijgehouden in een semi-afgezonderd stukje in het restaurant. Hoewel ze er misschien beter een muur van gewapend beton neer hadden kunnen zetten met een goede geluidswering om de andere bezoekers tegen ons geluidsniveau te kunnen beschermen, maar wij hadden in ieder geval een hele leuke avond.

Ten eerste zagen we ál onze collega’s. Op kantoor zie je namelijk niet altijd iedereen, omdat niet iedereen op dezelfde dagen werkt. Dus voor sommigen was het ook een soort van mini-reünie. Ten tweede werden we voorzien van sushi (als je de Vrouwen.nl redactie een beetje kent dan weet je dat we hier verslaafd aan zijn) in alle soorten en maten, heerlijke loempia’s en pasteitjes (geen idee wat erin zat, maar ze waren goddelijk) en kipkrokantjes die écht krokant waren. Ten derde werd er niet bezuinigd op de drank. Muy importante! Alleen moesten we wel vaak de ober roepen om te vragen of hij ons wilde bijschenken. Of dat ligt aan ons drinktempo of aan het werktempo van de ober laten we even in het midden - hij schonk onze glazen in ieder geval goed vol.

Naast gezellige mensen, lekkere hapjes en kwalitatief hoogstaande drank, is ook de locatie zelf belangrijk voor een personeelsfeestje als het onze. De jacht naar een locatie moet aan bepaalde eisen voldoen. Ze moeten ons feestbeesten aankunnen. Er moet genoeg ruimte zijn om precies dat te doen waar je op dat moment zin in hebt (van limbodansen met eetstokjes, bijvoorbeeld). Het fijne aan Little Buddha is dat je er aan tafel kunt zitten, je kunt op de banken ploffen, je aan de bar kunt hangen (staand en zittend) en er is ruimte om een danspas te wagen. Wij hebben het in ieder geval naar ons zin gehad. We komen terug!


De EEN Media crew. Wat een gezelligheid!