8 Dingen die je niet moet eten tijdens een eerste date

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Daten… Het blijft toch altijd een beetje een awkward aangelegenheid. Hoe ga je elkaar begroeten, waar praat je over, wie betaalt er? En dan nog iets om over na te denken: wat ga je eten? Want geloof ons, tijdens een etentje kunnen er ontelbare gênante momenten optreden. Daarom hebben wij een lijstje van gerechten opgesteld die je op een eerste date sowieso niet moet bestellen. Gewoon niet.

1. Knoflookbrood
Bestel niks waarvan je later op de avond spijt krijgt.


2. Spareribs
Je wilt natuurlijk niet als een barbaar overkomen op je eerste date. Daar komt bij dat eten met je handen ook niet erg aantrekkelijk overkomt. Hoewel sommige mannen het misschien juist wel tof vinden als je als vrouw spareribs bestelt, is het behoorlijk kliederen.


3. Niet het meest dure gerecht van de kaart
Hier wordt het betaalmoment nog ongemakkelijker van.


4. Witte bonen in tomatensaus
Het blijft natuurlijk wel een date hè…


5. Kreeft
Dit is gewoon echt té onhandig voor een eerste date. Daarnaast is het ook nog eens aardig duur voor iets wat zo oncharmant te eten is. Alleen voor echt geoefende kreeft eters een go, anders een heuse no go.


6. Spaghetti
Dat oprollen van spaghetti is nog best moeilijk, en wanneer het je wel lukt springt er bij het opeten alsnog van alles uit je mond. De oplossing is natuurlijk gewoon om alles lekker door te snijden, maar dat is misschien ook niet helemaal de bedoeling op een eerste date (naast dat het molesteren van de spaghetti is).


7. Sushi
Je concentratie moet natuurlijk bij het gesprek liggen, en niet bij de stokjes. Nogmaals: alleen voor echte pro's, anders lekker laten.


8. Banaan
Gewoon niet doen.


Bron,bron,bron,bron,bron,bron,bron