Blog: Groeten vanuit Chico, Californië

Reizen door Vrouwen redactie

Onze beauty blogger Whitney schrijft elke maand over beauty, verzorging en lifestyle. Deze ware beauty freak is nu echter op avontuur in Amerika, dus voor één keertje schrijft ze een algemene blog over haar belevenissen.

Groeten vanuit Chico, Californië! Als onderdeel van mijn opleiding moet ik een half jaartje verplicht naar het buitenland. Je krijgt dan een lijst met allemaal universiteiten, je vormt je top vijf en daarna word je ergens ingeloot. Mijn voorkeur ging uit naar Californië en ik koos toen twee universiteiten die wel betaalbaar waren.

Op 13 januari stapte ik in het vliegtuig en de dag voelde zo onwerkelijk. Het was me tot in het vliegtuig nog niet doorgedrongen dat ik een hele grote stap had gezet naar het volwassen leven. Ik kwam in een vreemd land terecht, waar ik eigenlijk alles opnieuw moest beginnen. Gelukkig ging ik nog met twee vrienden en dat maakt het net iets gemakkelijker. Om eerlijk te zijn was de eerste week vooral een hel. Ik had enorm veel last van een jetlag (logisch er is negen uur tijdverschil), ik had te maken met een enorme cultuurschok en heimwee.

In de tweede week draaide ik bij, vooral omdat school begon en ik eindelijk wat kon doen. Zo ging ik met een groepje mensen hiken, naar een live muziek concert en werden mijn vrienden en ik uitgenodigd om ergens bij iemand te gaan eten. Het meisje had zelfs Nederlandse kaas gekocht om ons nog meer thuis te laten voelen.

De gang van zaken in Californië is veel anders dan in Nederland. In de supermarkt vragen de medewerkers hoe het met je gaat bijvoorbeeld (let op ga geen heel gesprek aan, want ze vragen het alleen uit beleefdheid). Hier tut haast niemand zich op om naar school te gaan, sommige mensen gaan zelfs in hun pyjama naar school en naar de supermarkt. Ik zal binnenkort op mijn blog foto’s uploaden van de kledingstijl van de studenten hier op de universiteit.

Amerika is een heerlijke plek om te shoppen, alles is onwijs goedkoop. Voor de Nike free ben je zo’n €60,- kwijt, in plaats van €130,-. Voordat ik naar Amerika vertrok wilde ik bijvoorbeeld zwarte All Stars kopen, alleen had ik niet zo’n zin om daar €70,- voor op te hoesten. Hier heb ik deze schatjes voor €40,- aangeschaft. De mall in Chico is vergeleken met de winkelcentra in andere Amerikaanse staten klein, omdat Chico een dorp is.

De universiteit heeft ook een fitnesscentrum. Daar kan je als student zijnde van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat lekker sporten, workshops volgen, zwemmen of lekker ontspannen in een grote jacuzzi. Mijn vrienden en ik zijn er vaak te vinden en genieten er met volle teugen van.

Heel erg bedankt voor het lezen van mijn stuk. Als je nog benieuwd bent naar mijn leventje hier in Chico, kun je altijd mijn blog volgen. De laatste tijd heb ik er niet veel op gepost, omdat ik ziek was, maar vanaf nu ga ik er weer helemaal tegenaan!