Dit ga je missen als je op vakantie bent

Reizen door Yvette
Al maanden voor de vakantie kijken we er smachtend naar uit om te ontsnappen aan de sleur. We kunnen niet wachten. Maar stiekem missen we dan toch een aantal dingen uit ons vertrouwde leventje hier. En dat zijn dingen zoals…
 

Het eten uit Nederland

Vakantiegangers die over de grens gaan, moeten het zonder supermarkten met de oer-Hollandse drop, kroketten, bitterballen en pindakaas doen. Hier heb je de twee meest geliefde etenswaren nog niet mee gehad. Albert Heijn nam de proef op de som door te checken wat we het meest missen. Reizigers snakken vooral naar hun brood en plakken kaas, zo bleek. Ook koffie en hagelslag zijn voor veel mensen niet weg te denken van de eettafel.


 
Jullie lieve huisdier
De echte dierenvriendin kan pas helemaal van haar vakantie genieten als de huisdieren in goede handen zijn. Niet alle buren en familie kunnen of willen voor oppas spelen. Voor katten en honden bestaan er speciale dierenpensions zodat de beestjes ook vakantie kunnen houden. Onder toezicht leven ze zich uit of hoeven ze juist, net als jij, even helemaal niks. Dierenpensions stellen dat de beestjes zich op elkaar afstemmen waardoor ze leren hoe ze zich tegenover elkaar moeten gedragen.
 
Niet zonder de hond
Bijna de helft van de vakantiegangsters die zonder haar viervoeter op reis gaat, zoekt in de vakantie contact om te kijken hoe het met de hond gaat. De helft van de honden mag zelfs mee op reis. Vooral wij vrouwen kunnen echt niet zonder de diertjes. Mannen missen hun vriendin het meest als ze zonder haar vakantie vieren, maar bij vrouwen komt de hond op de eerste plaats en de partner op de tweede. Whoops! Sorry mannen.
 
Je eigen zachte bedje
Nee, vriendlief grapte echt niet toen hij volhield dat jullie op vakantie een slaapbank hebben. Die blijkt later nog op het punt van instorten te staan ook. Dan ben je toch een stuk beter af in je eigen vertrouwde bedje, want die slaapt echt het allerlekkerste vergeleken met alle hotels, vakantiehuisjes of andere logeeradressen waar je de nacht hebt doorgebracht.


 
Onmisbare tablet zelfs mee
Of de vakantie er gezelliger en relaxter op wordt blijft de vraag, maar driekwart sleept gerust een tablet of laptop mee op reis om ook daar alles op te kunnen zoeken. Bijna iedereen, zegt reizigersorganisatie Zoover, houdt bij het kiezen van een vakantie rekening met of er Wi-Fi is. Stel je voor dat je iets mist!
 
Je omgeving
Het heerlijkste van thuiskomen is het moment dat je de vriendinnen die niet met je mee waren op vakantie weer in de armen kunt sluiten. Dan klets je meteen uren met ze over hoe het was en laat je ook meteen de vakantiefoto’s zien. Als ze de plaatjes die je geschoten hebt al niet al op WhatsApp of Facebook voorbij hebben zien komen. Met dank aan de WiFi op je vakantieadres.

Wat mis jij altijd als je op vakantie bent?