5 leukste dingen om te doen met champagne

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Heb jij de champagne voor Oud & Nieuw al in huis? Zo ja, dan ga je hem vanavond om klokslag twaalf uur waarschijnlijk open knallen en opdrinken. Maar wist je dat je nog veel meer met champagne kunt doen dan drinken? Mocht je een flesje overhouden, gebruik het dan morgen als masker of vul er bijvoorbeeld een bad mee!

1. Wat dacht je van een champagne shampoo? Champagne is vooral erg geschikt om blond haar mee te wassen. Het laat je haar glanzen en het geeft natuurlijke highlights. Meng een beetje champagne met heet water, masseer het goed in je haar en spoel het vervolgens uit.

2. Behalve voor je haar is champagne ook goed voor je huid. Kijk maar naar bovenstaand filmpje. Deze beautyblogger laat zien hoe je een cleanser maakt met behulp van champagne. Het schijnt je huid te detoxen en bindt vrije radicalen.

3. Maar je kunt het natuurlijk ook gezellig opdrinken met je kat. Cheers!

4. De vierde optie is misschien een beetje decadent, maar wel erg leuk te doen. We hebben het natuurlijk over een champagnebad. Een heel bad ermee vullen is misschien iets of wat aan de dure kant, maar ook als je het mengt met water blijft het nog steeds een champagnebad!

5. Als laatste optie kun je er nog voor kiezen om een champagnebol te maken. Je raadt het al, een oliebol met champagne erin. Bekijk hieronder welke ingrediënten je allemaal nodig hebt, voor een fikse stapel oliebollen.

1 kilo bloem
70 gram roomboter
5 eieren
200 ml champagne
550 ml melk
100 gram suiker
15 gram zout
10 gram kaneel
3 appels, gesnipperd
zwarte peper
2 zakjes vanillesuiker
50 gram verse gist
1 theelepel citroensap
500 gram krenten
500 gram rozijnen

Van deze ingrediënten ga je een beslag maken. Je maakt eerst de gist aan met ongeveer 100 ml melk die je lauwwarm maakt. Meng hier vervolgens de eieren, boter, zout, peper, suiker, kaneel en vanillesuiker doorheen. Hierna meng je dit mengsel met de bloem en doe je er als laatste het overige melk en de champagne bij.

Verhit olie in een diepe pan tot een korstje brood dat je erin gooit meteen begint te sissen. Nu is de olie heet genoeg om er kleine soeplepels beslag in te gieten. Bak de oliebollen tot ze goudbruin zijn.

Bron,bron,bron,bron,bron