Test: Jabra Revo Wireless koptelefoon + Win headphones t.w.v. €249,-

Wonen door Vrouwen redactie

Een van de grootste frustaties aan het dragen van een koptelefoon, is dat je altijd in de knoop raakt met het snoer. Zeker als je veel onderweg bent of sport en dan graag muziek luistert, is een snoer irritant. Een van de beste uitvindingen op het gebied van koptelefoons is dan ook de draadloze koptelefoon, vindt Vrouwen.nl’s Claartje. Ze was dan ook door het dolle toen Jabra vroeg of ze de nieuwe Revo Wireless headphones wilde uitproberen. Mais oui!

De eerste test die een koptelefoon (of eigenlijk elk elektronisch apparaat) moet doorstaan, is de opstarttest. Hoe lang duurt het voor je het product begrijpt en kunt gebruiken? Hoe korter die opstarttijd, hoe beter. De Revo heb ik binnen drie minuten aan de praat. Het werkt heel makkelijk: je zet de koptelefoon aan (je hoeft hem niet eens eerst op te laden!) en zet vervolgens de bluetooth op je telefoon of computer aan. Als ze verbinding maken kun je alle muziek die daarop staat draadloos afluisteren met de koptelefoon. Makkelijk!

Dan het gebruik en het geluid, want daar gaat het tenslotte om. Muziek klinkt mooi helder, bassen komen goed naar voren. Wat ook heel prettig is, is dat binnenkomende telefoongesprekken of bijvoorbeeld navigatie die aan staat op je telefoon gewoon in je koptelefoon te horen is. Je kunt dus gewoon bellen zonder van headset te wisselen, en je Google maps-aanwijzingen horen terwijl je muziek luistert. Dat is handig, zeker als je bijvoorbeeld op de fiets zit. Daar is over nagedacht.

Nadelen? Die zijn eigenlijk niet te noemen. Als ik er een moét noemen, is het dat ik de headphones liever niet meer draag tijdens het hardlopen, omdat mijn oren dan zo warm worden. Maar goed, dat is natuurlijk bij elk soort koptelefoon het geval. Kortom, een aanrader!

Een aantal technische specs op een rijtje:
- je kunt 12u muziek afspelen op een volle batterij (of 12u lang bellen)
- je kunt de headphones opladen met een USB-kabel (dus in je computer of laptop)
- de microfoon in de headphones onderdrukt achtergrondgeluid, zodat je zo goed mogelijk verstaanbaar bent
- Adviesprijs: €249,-

Kijk voor meer info op: Jabra.nl

Lijkt deze koptelefoon jou wel wat? Doe dan mee met onze winactie! Let op: je moet je inschrijven voor de Vrouwen.nl nieuwsbrief om de code te vinden die je nodig hebt om mee te doen!


Win: Jabra Revo headphones t.w.v. €249,-

- Schrijf je in voor de Vrouwen.nl nieuwsbrief en zoek de code in de eerstvolgende nieuwsbrief, die vrijdag verstuurd wordt.
- Plak de code in een mail, samen met je naam, leeftijd en adres, en stuur deze naar info@vrouwen.nl.

Om extra veel kans te maken kun je op dit artikel reageren, en laten weten waarom jij deze prijs móet winnen!


Deze winactie loopt t/m 6 januari. De winnaar krijgt persoonlijk bericht per mail.