3 Redenen om naar Berlijn te gaan

Reizen door Vrouwen redactie

Berlijn, de hoofdstad van onze Oosterburen, is een ware trekpleister voor toeristen. Nederlanders, Belgen, Duitsers, Engelsen, door mensen vanuit de hele wereld wordt deze stad bezocht, wat meestal begint met een toeristische route door de stad om alle weetjes te weten te komen en unieke plekjes te ontdekken. Waarom? Wel, waarom niet eigenlijk? Natuurlijk moet je het Rijksdaggebouw en de Berlijnse muur gezien hebben, en de geschiedenis waar Duitsland nog elke dag mee geconfronteerd wordt kan je niet ontgaan als je in deze stad bent, door de kogelgaten die sinds de Tweede Wereldoorlog de stad tekenen. Maar Berlijn heeft zoveel meer te bieden. We hebben drie goede redenen op een rijtje gezet waarom juist deze stad een bezoekje waardig is.

Psst: met TravelBird zit je al voor €49,50 in Berlijn, inclusief twee overnachtingen met ontbijt in een centraal gelegen hotel!


Reden 1: Je bent er zo!
Je hebt maar een paar uurtjes reistijd nodig om in Berlijn te komen. Hierdoor ben je niet veel geld kwijt aan reiskosten. De stad zelf is overigens ook niet heel prijzig. Berlijn ligt redelijk dichtbij Nederland en binnen een dag ben je al op de plek van bestemming. Als je vanaf Utrecht via de A2 rijdt is het maar 635 km, wat je in ongeveer 6 uur kunt rijden, stoplichten en files buiten beschouwing gelaten. Je kunt ook met de trein naar Berlijn. Vanaf verschillende plekken in Nederland kun je de trein naar Berlijn pakken. Vanaf het meest centrale, grote station in Nederland, Utrecht Centraal, zal je treinreis ook ongeveer 6 uur duren. En in de trein hoef je je niet te vervelen, want de Duitse trein heeft een bar. Proost!



Reden 2: Booming nightlife
Het nachtleven van Berlijn is booming. Berlijn is de stad van de technocultuur. Als je houdt van een energieke, stevige danspas ben je hier helemaal op de juiste plek. Picknick is een bekende club in de buurt van Brandenburger Tor. Meestal worden de opzwepende beats geproduceerd door DJ’s met af en toe een wisseling van de wacht met andere muzikanten. In alle rust een drankje drinken en lekker bijkletsen kan beter in de nette wijk Mitte. Hier vind je de wat meer beheerste clubs voor chiquere mensen.



Reden 3: art is everywhere
Kunst loopt in Berlijn de spuigaten uit. Overal vindt je kleine of grote vormen van kunst. In de wijk Kreuzburg komen veel bevolkingsgroepen samen, waardoor het barst van de cultuur. Cultuur kan gesnoven worden bij de verscheidenheid aan musea, waaronder het Joods museum. Het aanvankelijk opgeheven Checkpoint Charlie, de grensovergang van de Berlijnse muur (in de tijd dat die nog overeind stond) is hier weer nagebouwd. Naast de East Side Gallery in Friedrichshain zijn vooral de mensen die er rondhangen een bezienswaardigheid. Ze bedelen op de gekste manieren om aan geld te komen voor wiet en ze verzinnen de meest originele redenen waarom ze dit nodig hebben. In de zomer is het aan te raden om, als je er dan toch bent, het Volkspark Friedrichshain horizontaal te bezoeken. Ongeveer heel Berlijn komt hier samen om te chillen en vaak worden er dan openluchtconcerten georganiseerd.


Voor nog meer aanbiedingen voor hotels op diverse plekken in Berlijn kun je ook terecht bij TravelBird. Alles uiteraard tegen een zeer scherpe prijs!


Afbeeldingen: bron, bron, bron