Irritaties op het toilet

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Naar de wc gaan; het is iets wat je overal doet. Op je werk, thuis, in de trein, tijdens het shoppen, tijdens het uitgaan of op het station. Overal dus. Dan herken je vast wel enkele van onderstaande ergernissen.

Duurt lang!
Soms vraag je je echt af wat die vrouw voor je op de wc in hemelsnaam aan het doen is. Omdat je erg nodig moet én je trein over vijf minuten ook nog eens vertrekt, heb je eigenlijk de neiging geïrriteerd te vragen of ze door de wc gezakt is... Aangezien dit de situatie alleen maar ongemakkelijk zou maken besluit je toch maar geïrriteerd te wachten.


Volle prullenbak
Gelukkig heb je op je werk een stuk minder last van die tijdsdruk, wel hebben we daar te maken met hele andere perikelen. Een vol prullenbakje bijvoorbeeld. Waar je op een treinstation in the middle of nowhere misschien nog denkt: “Ik kom hier toch nooit meer en als ze die prullenbakjes niet op tijd legen gooi ik m’n tampon er gewoon achter,” voel je je daar op je werk toch iets meer bezwaard over. Naar de keukenprullenbak lopen met je in een wc-rol gewikkelde tampon is ook geen optie. Dan toch maar moed verzamelen om de inhoud van het prullenbakje aan te duwen en daarna vijf keer je handen te wassen.


Spetters
Iew… een natte wc bril! Daar ga jij natuurlijk echt niet op zitten. Voordeel is dan wel weer dat je even je beenspieren traint wanneer je er ongemakkelijk boven hangt. Want opgeven... ho maar.


Natte deurklink
Met een beetje pech pak je met je net gewassen handen een natte deurklink. Ook al is het waarschijnlijk gewoon water van de vorige toiletbezoeker die zijn handen niet had afgedroogd, het idee is blijft gewoon ontzettend vies.


Niet werkende doorspoelknop
Een toilet met doorspoelkuren is erg vervelend. Of het spoelt iets te enthousiast door waardoor er spetters op je broek komen… (ehm, iew!) Of het spoelt niet zo goed door waardoor het wc papier blijft hangen. Erg vervelend als je ongesteld bent, of net een number two weg probeert te spoelen.


Wc papier? Waar ben je?
Last but not least; het ontbrekende toiletpapier. Als je thuis bent niet zo’n heel groot probleem, maar ergens anders toch best vervelend.