Party knot: zo doe je dat!

Gezicht door Vrouwen redactie

Nu het donut kapsel is ingeburgerd en zo in ieders systeem zit dat je niet meer hoeft na te denken om het in je haar te draaien, is het tijd voor iets nieuws. Een donut waar je geen donut voor nodig hebt. Een enorme knoeperd van een knot bovenop je hoofd, voor elke gelegenheid, maar in het bijzonder voor bij een party outfit.

Behoor jij ook tot de groep mensen die tot het allerlaatste moment wacht om zich op te frissen voor een stapavondje? Dan kom je er voor de zoveelste keer achter dat je veel te laat bent begonnen, en dat je eigenlijk veel meer tijd nodig hebt dan je had ingeschat. Herken je het dat je alles tegelijk probeert te doen? Daarom beschrijven we hier een feestkapsel dat zo gepiept is. Zodat je ook nog tijd overhoudt om je make-up te kunnen doen.


Stap 1: maak een paardenstaart op de plak waar je de knot wil.


Stap 2: toupeer je staart laagje voor laagje. Begin bij de bovenste laag en werk laag voor laag naar beneden, totdat je hele staart is getoupeerd. Als je kapsel er nu uitziet als een ontplofte kip, dan ben je goed bezig.


Stap 3: bind het haar onder de ‘ontploffing’ bij elkaar met een elastiekje en houd 3-4 centimeter haar over aan de onderkant.


Stap 4: rol het onderste plukje haar onder het getoupeerde haar en breng het onderste elastiekje aan de onderkant van het haar naar het andere elastiekje die de staart vormt en speld het vast.

Stap 5: haal het onderste plukje haar door de knot naar voren, zoals je ziet in de afbeeldingen.


Stap 6: toupeer het kleine, naar voren gehaalde plukje haar een klein beetje laat het overgaan in de knot, zodat het haarelastiekje niet meer te zien is. Spray het vast met haarlak.


Stap 7: zet de zijkanten van de knot vast met haarspeldjes, en probeer deze zo onzichtbaar mogelijk in het haar te spelden.


Stap 8: zorg dat alles op de plek blijft met een flinke dosis haarspray en laat het even drogen.


Stap 9: druk met beide handen de knot een paar keer in zodat de knot meer structuur krijgt. Pas wel op met ringen, want als die worden vastgegrepen door het haar kun je weer opnieuw beginnen.


Bron