Beautyblog: Girls with curls

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Graag stellen we je voor aan een nieuwe beauty blogger op Vrouwen.nl: Celeste van Joost (21). Deze enthousiaste dame studeert Journalistiek, blogt (voor haar eigen blog), is getint (half Indisch) en heeft een grote bos krullen. Vraag niet hoe ze daar aan komt, want ze heeft geeeeen idee! Celeste: "Niemand in mijn familie heeft het, alleen ik. Mensen denken eerder dat ik Surinaams ben." Vanaf nu schrijft Celeste elke maand een artikel over beauty, en ze begint met het vergelijken van verschillende producten om krullen te stylen.

Er zijn zo veel verschillende soorten producten tegen het pluizen van krullend haar, die stuk voor stuk beloven je krullen meer veerkrachtigheid te geven. Zelf ben ik er ook altijd mee aan het worstelen. Welk product werkt nou echt om je krullen mee af te stylen? Tijd om dat eens even te testen!

De producten die zijn getest:
1. Etos Anti-Frizz Curl Activator
2. Schwarzkopf Taft Curl Mousse
3. Andrélon Perfecte Krul Mousse
4. John Frieda Frizz-Ease. Curl Reviver Styling Mousse

Alle producten zijn op handdoek droog haar aangebracht en vervolgens geföhnd.


1. Etos Anti Frizz Curl Activator Mousse
De mousse voelt zacht aan en ruikt best aangenaam. Een beetje zeepachtig. Het plakt niet op je handen en is makkelijk te verdelen. Ook plakt het niet aan het haar. De mousse blijft soepel in je haar, het voelt niet alsof er iets in je haar zit (het wordt niet ‘hard’, zoals gel bijvoorbeeld). Wel is het vrij snel uitgewerkt en je krullen zakken een klein beetje uit.

Verpakking en productbelofte: Belooft langdurige veerkracht, natuurlijke krullen, zachte formule en plakt niet. Ik heb twijfels over de langdurige veerkracht, dat maakte het product niet echt waar.
Gebruik: Goed te doen, plakt niet.
Geur: Zeepachtig, maar aangenaam.
Prijs: €4,99
Eindoordeel: 7


2. Schwarzkopf Taft Curl Mousse
De Curl Mousse van Taft ruikt fris en is ook zacht van structuur. Deze ruikt wat minder naar zeep. Ook plakt de mousse niet. De krullen voelen elastischer en zien er ook veerkrachtiger uit. Ook glanst het haar mooier. Wel wordt de mousse iets harder op het haar, maar niet onaangenaam. Je merkt goed dat het minder pluist.

Verpakking en productbelofte: Belooft 48 uur lang extra versteviging en veerkrachtigheid, houdt haar 60% langer in model, plakt niet en verzwaart niet. Over het algemeen wordt dit wel waargemaakt. Het blijft alleen niet 48 uur lang extra stevig en in model. Na een paar uur buiten lopen door de wind, raakt het toch uit model en wordt het pluizig. Maar over het algemeen is het een heel goed product en doet het wat het moet doen.
Gebruik: Goed, plakt niet en is zacht.
Geur: Aangenaam
Prijs: €4,27
Eindoordeel: 8


3. Andrélon Perfecte Krul Mousse
De mousse van Andrélon ruikt lekker. De producten van Andrélon zijn meestal wat betreft geur altijd erg prettig. Ook deze mousse is zacht en plakt niet, maar het doet maar weinig voor mijn krullen. Het voelt alsof er niks in mijn haar zit, het ruikt alleen lekker. Het haar pluist meer in vergelijking met de andere producten en het geeft weinig veerkracht. De krullen gaan zelfs wat meer hangen, ondanks dat je niet voelt dat er iets in het haar zit.

Verpakking en productbelofte: Belooft extra veerkrachtige krullen, versteviging, anti-pluis en geen uitdroging van het haar. Dit maakt het product dus niet echt waar. Je ziet duidelijk op de foto dat het haar pluizerig is. De krullen binden niet.
Gebruik: Matig tot slecht. Het plakt niet, maar het doet ook weinig.
Geur: Zeer aangenaam
Prijs: €3,99
Eindoordeel: 5,5


4. John Frieda Frizz-Ease Curl Reviver Styling Mousse
Deze mousse heeft een heerlijke, bloemige geur. Ook deze is zacht en plakt niet. Wat meteen opvalt, is dat de mousse ervoor zorgt dat de krullen in elkaar draaien. Het bindt je haar als het ware samen. Ook valt op dat het bijna niet pluist. Geweldig! Het verzwaart niet en wordt niet hard. Het blijft soepel. Er zit wel een aardig prijskaartje aan dit product. Maar eerlijk is eerlijk: it’s totally worth it.

Verpakking en productbelofte: Belooft kracht te geven aan je krullen, pluis in bedwang te houden en een mooie glans van het haar. 'Kracht geven' door middel van een product vind ik maar een loze uitdrukking, maar het geeft zeker een krachtige impressie. Het product maakt verder echt waar wat het belooft.
Gebruik: Goed. Plakt niet, doet wat het moet doen.
Geur: Zeer aangenaam
Prijs: €9,29
Eindoordeel: 8,5


De uitslag
De absolute winnaar van deze productentest is de Frizz-Ease Curl Reviver Styling Mousse van John Frieda. Wat een fijn product! Helaas is het wel de duurste van de vier. Maar voor ongeveer €5 goedkoper is nummer twee, de Curl Mousse van Schwarzkopf, een prima keuze!

Op een rijtje
Eerste plaats: John Frieda Frizz-Ease Curl Reviver Styling Mousse
Tweede plaats: Scharzkopf Taft Curl Mousse
Derde plaats: Etos Anti Frizz Curl Activator Mousse
Vierde plaats: Andrélon Perfecte Krul Mousse