Report: binnenkijken bij M&S in Londen

Mode & trends door Vrouwen redactie

Vrouwen.nl’s Mariëlle mocht naar Londen om de lente/ zomercollectie van 2014 van het Britse Marks&Spencer te bewonderen. Zeg daar maar eens ‘nee’ tegen. No way! Zo’n aanbod kun je niet weerstaan. Om jullie ook een glimp te geven hield ze een dagboek bij.

09:00 uur stond Mariëlle bij de Starbucks op Schiphol op het afgesproken meeting point en nog geen drie uur later stond ze oog in oog met designers van Marks&Spencer in een prachtig gebouw gedecoreerd met glas in lood ruitjes, in hartje Londen.



De designers zelf showden hun ontwerpen met uitleg en toelichting over de gemaakte keuzes. De lente/zomer van 2014 staat in het teken van pasteltinten zoals je ze in de jaren ’50 en ’60 zag. Wit neemt zoals elk jaar de overhand in het zomerse kleurenpalet en een kleur die je misschien niet verwacht verzorgt een glamorous randje: zilver. Geen bescheiden zilveren details, maar je zal zilver werkelijk terugzien in alles: zilveren broeken, jurken en schoenen. Niets is te gek!


M&S designer Qierait Ferrer


Naast een update over de nieuwe collectie werd de vertegenwoordiging van de Nederlandse en buitenlandse pers (waaronder o.a. Vogue India) verrast door de innovaties waarin Marks&Spencer altijd een stapje voor wil zijn op de rest. Innovaties die problemen oplossen waar het gros tegenaan loopt en waarvan je denkt “hoezo heb ik dit zelf niet bedacht?”. Zoals een extra knoopje in een blouse tussen de borsten, zodat de inkijk in het decolleté tussen de knoopsgaten wordt voorkomen (briljant!) en panty’s met pads in het voetgedeelte zodat, welke schoen je ook aantrekt, knellende voeten naar het verleden kunnen worden verbannen. Over dit soort handige innovaties zul je vaker info gaan tegenkomen op Vrouwen.nl!




M&S lingerie designers

Omdat we zo van die kleine vernieuwingen houden die een wereld van verschil kunnen maken, gaan we nog even door met een onderwerp waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben: lingerie. Vrouwvriendelijke stappen worden gemaakt in de lingerielijn van Marks&Spencer. Dat mag ook wel, want ze hebben inmiddels een reputatie opgebouwd die hooggehouden moet worden. Omdat veel vrouwen de enorme ingebouwde, en onverwijderbare pads van push up bh's best zat zijn, heeft M&S een nieuwe techniek ontwikkeld om zonder pads je borsten naar het gewenste niveau te brengen.

Wat afwijkend is van andere betaalbare lingerie is dat er zoveel rekening wordt gehouden met alle comfort. Geen detail is over het hoofd gezien. Deze fijne innovaties zijn niet alleen voor vrouwen met kleine borsten, ook vrouwen met een grotere cupmaat kunnen een vreugdedansje doen, zonder dat hun boobies alle kanten op stuiteren. Geen brede schouderbanden en oma-bh’s meer. Geen torenhoge, onbetaalbare prijskaartjes. Voor de volumineus geschapen borsten zijn bh’s verkrijgbaar onder de €30,- met dunne en sexy bandjes, omdat de steun in de bh zelf is verwerkt. Comfortabel staat tegenwoordig niet meer gelijk aan huidskleur en seksloos. Met deze bh’s kun je voor de dag komen. Of kunnen we beter ‘nacht’ zeggen?


Tijdens de show van de nieuwe collecties werd Mariëlle hoteldebotel verliefd op een waanzinnige groene jurk, die ze het liefst van de etalagepop af wilde spelden om meteen mee naar huis wilde nemen, ware het niet dat de pop nogal in de spotlights stond. Ze is dan ook hevig gefrustreerd dat ze nog moet wachten tot lente/zomer 2014 tot dit exemplaar te koop is. Wél handig is dat ze hem dan meteen kan bestellen bij de Nederlandse webwinkel van M&S.

Shoppen maar!