Doodsbedreiging om Halloweenkostuum

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Halloween is dit jaar niet voor iedereen goed verlopen. De kostuumkeuze van de 22-jarige Amerikaanse Alicia Ann Lynch werd haar namelijk niet in dank afgenomen. Ze ging verkleed als een overlevende van de Boston marathon, waar eerder dit jaar een terroristische aanslag op werd uitgevoerd. Nadat ze een foto van haar outfit inclusief nepbloed en nepwonden op haar Instagramprofiel had geplaatst, kreeg ze de wind van voren. Twitteraars vonden haar kostuum smakeloos en respectloos en hadden veel commentaar. Enkel bij negatief commentaar bleef het niet, Alicia ontving verschillende doodsbedreigingen en ook haar familieleden en vrienden - die niets met haar outfit te maken hadden - werden betrokken in de bedreigingen.

Na deze ophef verwijderde Lynch al haar sociale media-accounts. Ze heeft inmiddels haar excuses aangeboden voor haar fout, aangegeven dat haar outfit niet respectloos bedoeld was en gezegd dat ze niet goed genoeg had nagedacht over haar keuze. Ze vraagt de Twitteraars dan ook of ze willen stoppen met het lastig te vallen haar en haar familie. Volgende keer denkt Alicia waarschijnlijk wel iets beter na over haar outfit, want naast dood gewenst te worden is ze ook nog eens ontslagen bij haar werk door deze rel.

Natuurlijk is het dom en behoorlijk respectloos om als overlevende van een recente ramp verkleed te gaan, maar de mensen die haar vervolgens zo zwart maken op internet dat nu zelfs haar familie gevaar loopt zijn wat ons betreft niet heel veel beter. Zoals een twitteraar die zelf als gewonde uit de marathon van Boston kwam zei: dit soort haat is wat terroristische aanslagen veroorzaakt.

Wat vind jij?

Bron