Spice up your hair

Gezicht door Vrouwen redactie

Er zijn 101 trucjes die wonderen verrichten voor je haar. De schappen van de drogisterijen staan er vol mee en ook op internet loopt het de spuigaten uit. Huis-tuin-en-keuken trucs als het gebruiken van olijfolie, avocado, bier en eieren voor een haarmasker hoeven we je ook niet meer uit te leggen, want die zijn al zo vaak de revue gepasseerd dat je ze uit je hoofd kent. Toch vonden we een paar andere huis-tuin-en-keuken trucs waarbij we even een paar keer moesten knipperen om te checken of we het wel goed lazen. Cayennepeper? Appelazijn? Als je het voor het eerst leest, lijkt het gek, maar als je er langer over nadenkt zit er toch wel logica in.

Appelazijn: de hoge zuurgraad van appelazijn brengt de ph-waarde van huid en haar in balans. Het ruikt niet om over naar huis te schrijven. Om de geur te veraangenamen kun je de azijn mengen met wat water. Meng door je haar, laat 5-10 minuten intrekken en spoel goed uit.


Cayennepeper: door cayennepeper in aanraking te brengen met je hoofdhuid wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Doe deze behandeling niet te vaak, want dan raakt de hoofdhuid overbelast en gaat de huid irriteren. Snijd een pepertje fijn en wrijf de stukjes in je hoofdhuid met je vingers. Was daarna met shampoo. Let op: raak niet met je peperige handen je ogen aan!


Mayonaise: grote kans dat je dit nog niet wist, maar mayonaise heeft alles wat je haar nodig heeft om een groots volume aan te nemen. Deze wittigeklodder zit vol met eigeel, aminozuren en anti-oxidanten. Dit goedje is geknipt voor een conditionerende behandeling die je lokken verstevigt, laat glanzen en uitdroging voorkomt. Smeer in, laat 5 minuten intrekken en was daarna met shampoo.


Bron
Afbeeldingen: Bron, bron, bron