Model krijgt anorexia aangepraat

Gezicht door Vrouwen redactie

De nu 23-jarige Georgina Wilkin begon op haar vijftiende als model, nadat ze te horen had gekregen dat ze potentie had om het echt ver te schoppen. Volgens haar agent had ze het in zich om tot de top te gaan behoren, als ze dat echt wilde. Mits ze wel wat af zou vallen bij haar heupen en taille. Ze had namelijk heupen 'als een nijlpaard' - aardig om te zeggen tegen een meisje van vijftien. Georgina was een beïnvloedbare tiener toen ze dit te horen kreeg en begon meteen met afvallen.

Soms kreeg at ze zelfs dagen lang helemaal niets. Tijdens een fotoshoot kreeg ze veel complimenten over haar uiterlijk, nadat ze twee hele dagen achter elkaar niet gegeten had. Er werd haar verteld dat ze door moest blijven gaan met wat ze deed om zo nog meer gewicht te verliezen. Voor Georgina eindigde dat in het ziekenhuis, met anorexia. Je zou denken dat dit een verhaal is van twintig jaar geleden, maar niets is minder waar. Het is helaas nog steeds de realiteit.

Na in het ziekenhuis te zijn beland is Georgina gestopt met modellenwerk en de inmiddels 23-jarige vrouw heeft haar anorexia nu onder controle.

Bron,bron,bron,bron