Versla de griep

Gezicht door Vrouwen redactie

Het wordt kouder, het regent weer en ook de zon laat zich minder vaak zien de laatste tijd. Je keel begint plots zeer te doen, je ogen gaan prikken en voor je het weet heb je een virusje te pakken. Oftewel, de griepperiode komt er weer aan. Omdat een griepje altijd aanklopt wanneer het totaal niet uitkomt, kan het nooit kwaad om extra alert te zijn tijdens deze tijden. Vijf tips om de griep te verslaan.

1. Luister naar je lichaam. Als je moe bent, is het verstandiger om gewoon even een avondje thuis te blijven dan toch nog naar de stad te gaan. Of een hele dag te shoppen. Of twee uur intensief te sporten.


2. Natuurlijk iets wat we eigenlijk wel weten, maar het is dan ook gewoon echt belangrijk! We hebben het natuurlijk over genoeg vitamine C binnenkrijgen. Voeding waar vitamine C inzit zijn bijvoorbeeld broccoli, paprika, bloemkool en kiwi. Neem er ook vitaminetablet met vitamine C naast en het zal in ieder geval niet aan je vitamines liggen!


3. Het is misschien ouderwets, maar het helpt toch echt. Bij een verstopte neus is het veel beter om te stomen dan om een neusspray te gebruiken. Door de warme lucht komt alles los, op een natuurlijke manier. Leg een (schone) handdoek over je hoofd en ga met je gezicht boven een bak heet water hangen. Stomen maar!


4. Zorg voor voldoende frisse lucht in je slaapkamer, ook tijdens de winter. Wanneer een ruimte te lang gesloten is, krijgen ziektekiemen de kans zich te verspreiden.


5. Was regelmatig je handen. Je handen komen ontzettend veel in aanraking met allerlei dingen in het dagelijks leven. Dus de kans dat er bacteriën op je handen zitten is erg groot! Normaal ben je bestand tegen die ziektekiemen, maar als je weerstand verminderd is kunnen ze ineens toeslaan.


Bron, bron, bron, bron, bron, bron