Beat the after dinner dip

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het is twee uur, je hebt net lekker geluncht en nu… nu helemaal niks. Heb jij ook zo vaak last van die ‘after dinner dip’ na de lunch? ’s Ochtends ben je om de een of andere reden gewoon veel productiever dan aan het begin van de middag. Wij kennen het probleem, daarom wat tips om je door de zwaarste uren van de dag heen te trekken.

1. Verdrink je problemen niet met cafeïne
Zorg ervoor dat je niet tijdens de lunch twee potten cafeïne naar binnen hebt geklokt, maar drink je koffie rustig, verspreid over de middag. Als je het heel snel drinkt piekt de cafeïne veel sneller dan wanneer je het verdeelt.

2. Maak een wandelingetje tijdens je lunchpauze
Wat daglicht kan helpen om ervoor te zorgen dat je geen dip krijgt. Ga tijdens je lunchpauze even naar buiten voor een rondje of handel buiten wat telefoontjes af. Is er echt geen mogelijkheid om wat daglicht te vangen? Zorg dan dat je bij een raam zit.

3. Vermijd vet en suiker
In plaats van alle ongezonde snacks kun je beter kiezen voor snacks die je energie level een boost geven. Probeer eens een banaan met wat pindakaas, yum!

4. Drink meer water
Drink koel water om je te blijven focussen.

5. Zorg voor groen
Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers die bloemen of planten op kantoor hebben staan meer creatieve ideeën hebben dan medewerkers die dat helemaal niet hebben.


Is jouw kleine dip overgegaan in een dutje, en heb je nu volledig dichtvallende ogen terwijl je achter je bureau zit? Dan kun je beter deze tips even proberen!


Bron, bron, bron, bron, bron, bron