Vreemdste plekken ter wereld

Reizen door Vrouwen redactie

Voor filmscripts worden de vreemdste dingen verzonnen. Maar het kan nog veer gekker: namelijk in het echte leven. Op onze eigen aardbol zijn plekken die nog onrealistischer zijn dan een Disney-film, vreemder dan science fiction en enger dan horror. Sommige van deze gebieden worden nog steeds bewoond. Hier zouden we toch niet dood gevonden willen worden? Laat staan levend!


1. Izu Eilanden
Op een eilandengroep voor de kust van Japan moet er geleefd worden met een gasmasker. De eilandengroep bestond uit veel vulkanische eilanden, waardoor er veel zwavel in de lucht aanwezig was. Geloof het of niet, maar nadat de eilanden ontruimd werden, keerden de bewoners gewoon weer terug. Met zo’n gasmasker hoef je je in ieder geval nooit meer zorgen te maken over een puistje of een extra rimpel.


2. Neft Dashlari
Wat ooit begon als een olieplatform eindigde als een volledige stad in Azerbeidzjan. De inwoners van deze stad gebouwd op een soort enorme brug, wonen minimaal 55 km van vast land. Dat maakt van het wekelijkse rondje boodschappen doen een wereldreis.


3. Snelweg gebouw
Wat doe je als er een weg gebouwd moet worden waar een kantoor gebouw staat of andersom? De oplossing: dan bouw je toch een weg door een kantoorgebouw heen? Het gebouw en de weg staan volledig los van elkaar, maar zijn voor het oog toch onafscheidelijk. Lekker dan, als je rustig wil werken.


4. Manshiyat Naser
Wij gooien het in de prullenbak, maar een gemeenschap aan de rand van Caïro leeft volledig op afval. Hun hele economische systeem is gebaseerd op het verzamelen en sorteren van andermans vuilnis. Mocht je ooit in de buurt komen, neem dan een voorraadje wasknijpers mee ter bescherming van je reukorgaan.


5. Linfen
De meest vervuilde metropool ligt in China. De lucht in de stad was zo vervuild dat de inwoners moeite hadden om hun eigen handen te zien. Inmiddels is er drastisch opgetreden tegen deze vervuiling, waardoor de lucht een stuk schoner is dan voorheen.


Bron