Tips om te slapen in de hitte

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Heerlijk, zomer. Lekker naar het strand, tot laat in de avond rosé drinken op het terras en zwemmen, zwemmen, zwemmen. En heerlijk slapen ’s nachts, ideaal met dit weer. O nee, grapje. Lig jij ook ’s avonds in de bloedhitte van je slaapkamer te rollen, draaien, je deken te ontwijken en ben je constant gefrustreerd je kussen naar de koele kant aan het omdraaien? Wij snappen precies hoe je je voelt. Met deze tips hopen we dat we jou (en onszelf!) een iets betere nachtrust kunnen bezorgen.

1. Zorg voor een doorstroming van de lucht. Zelfs de warme lucht is waarschijnlijk koeler dan je lichaam, dus zet zoveel mogelijk ramen open, het liefst tegenover elkaar. Als je een ventilator hebt kun je daar precies voor ook een bak met ijs plaatsen, zodat er koude lucht de kamer in wordt geblazen.


2. Draag koude sokken of een vochtig t-shirt. Pak een paar sokken of een dun t-shirt, maak ze nat met koud water en wring ze goed uit. Trek ze aan en ze houden je een paar uur lang koel, lang genoeg voor jou om in slaap te vallen.


3. Veel mensen kunnen absoluut niet slapen zonder iets van een deken/laken over zich heen, maar als je zorgt dat je voeten en de bovenste helft van je lichaam niet bedekt zijn, zul je het minder warm hebben.


4. Zet alle mogelijke warmtebronnen in je kamer uit. Hiermee bedoelen we alle apparaten, deze produceren namelijk constant warmte. Je televisie, computer, laptop of verlichting zijn de ergste boosdoeners.


5. Maak voordat je naar bed gaat nog een wandeling. Vaak is het ’s avonds al wat afgekoeld buiten, waardoor jij zelf ook afkoelt. Daarnaast is beweging ook bevorderlijk voor je nachtrust.


6. Lang haar is overdag al zweetopwekkend, ook ’s nachts kun je beter zorgen dat al het haar ver bij je nek vandaan blijft. Het warmt je nek op en voelt erg oncomfortabel.


Slaap lekker!

Bron, bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron